Companii

Rompetrol: Ne consolidam in regiune

05.10.2006, 20:15 18

Grupul Rompetrol, unul dintre principalii jucatori de pe piata petroliera autohtona condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, va continua extinderea pe pietele din Ucraina, Bulgaria si Georgia pentru a-si consolida pozitia in regiune.
"Exista o piata de 125 de milioane de consumatori pe o raza de 700 km. In aceste conditii, Romania ar putea deveni un hub regional, tinand cont de capacitatile de rafinare mari pe care le detine", a declarat Adrian Petrus, vicepresedinte planning & performance management in cadrul grupului Rompetrol.
"Firmele romanesti deja au inceput sa se extinda in aceasta zona, iar Rompetrol doreste sa-si consolideze pozitia pe pietele din Bulgaria, Ucraina si Georgia", a adaugat Petrus. Potrivit reprezentantului Rompetrol, compania controleaza in prezent 12% din volumele vandute pe piata din Bulgaria. "Intentionam sa inlocuim vanzarile en-gros prin intermediul unui lant propriu de benzinarii", spune Petrus.
In Ucraina, compania detine o subsidiara locala, care va asigura initial servicii de vanzare en-gros de carburanti, urmand in termen de doi ani sa opereze o retea de 200 de benzinarii. In Georgia, potrivit sursei citate, Rompetrol controleaza aproximativ 15% din piata de profil.
Pe piata autohtona, Rompetrol controleaza un procentaj de 12-13% din vanzarile de carburanti prin intermediul benzinariilor proprii si 10% prin intermediul benzinariilor administrate in sistemul partener (statie cu sigla Rompetrol, dar aflata in proprietatea unui particular care vinde produse ale grupului - n.r.). In ceea ce priveste rafinaria Petromidia, Petrus a declarat ca investitiile care se fac vizeaza marirea capacitatii de rafinare pana la 5 milioane de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO