Companii

Rompetrol primeste terenuri pentru benzinarii, potrivit unei propuneri a viceprimarului Orban

20.02.2007, 19:05 99

Peste 5.000 de metri patrati de teren din domeniul public vor trece in domeniul privat al municipiului Bucuresti, suprafata urmand sa fie pusa la dispozitie firmei Rompetrol pentru construirea unor benzinarii, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat astazi in sedinta CGMB (Consiliul General al Municipiului Bucuresti).
Potrivit proiectului de hotarare - semnat de viceprimarul general Ludovic Orban si supus aprobarii Consiliului General -, municipalitatea se asociaza cu Rompetrol pentru "(...) a construi si exploata o retea de statii de carburanti in Bucuresti, amplasate pe terenuri puse la dispozitie de CGMB catre Rompetrol (...)".
Asocierea dintre municipalitatea si firma Rompetrol Downstream SA amintita in proiectul de hotarare este o initiativa mai veche, conventia intre cele doua parti fiind incheiata in luna iunie 2000, in ultima zi a mandatului de primar general al lui Viorel Lis.
Terenurile prevazute in contractul de asociere sunt situate in Drumul Taberei (in fata complexului Favorit) - 1.263,37 mp, pe Soseaua Antiaeriana (sector 5) - 1.815 metri patrati si pe Splaiul Unirii (in zona Abatorului) - 2.224,34 mp. Suprafetele amintite fac parte, in prezent, din domeniul public al orasului.
In contractul de asociere incheiat intre municipalitate si Rompetrol, Primaria mentioneaza ca "terenurile ce au facut obiectul conventiilor civile (...) constituie domeniul public al municipiului Bucuresti", insa se obliga sa schimbe "domenialitatea", pentru a le pune la dispozitie firmei Rompetrol. "(...) Conventiile se incheie sub conditia suspensiva a schimbarii domenialitatii terenurilor situate in Drumul Taberei (in fata complexului Favorit) - 1.263,37 mp, pe Soseaua Antiaeriana (sector 5) - 1.815 mp si pe Splaiul Unirii (in zona Abatorului) - 2.224,34 mp, in sensul trecerii acestor suprafete din proprietatea publica a municipiului Bucuresti, in proprietatea privata a municipiului Bucuresti, conventiile intrand in vigoare la data adoptarii hotararii de consiliu prin care se schimba domenialitatea".
Potrivit proiectului de hotarare ce va fi dezbatut astazi de CGMB, terenurile respective urmeaza sa fie transferate in domeniul privat al municipalitatii. Ulterior, acestea vor fi puse la dispozitia firmei Rompetrol - conform contractului de asociere -, Primaria urmand sa beneficieze de o suma minim garantata de 30.000 de dolari pe an, pentru folosirea fiecarui teren pus la dispozitie de CGMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO