Companii

Romtelecom: Am ajuns la 8.600 de angajaţi, faţă de 12.500 cât aveam în urmă cu trei ani

Autor: Adelina Mihai

08.12.2010, 14:40 19

Aproximativ 4.000 de angajaţi ai Romtelecom, unul dintre cei maiimportanţi operatori telecom de pe piaţa locală, au fostdisponibilizaţi în perioada 2007- 2010, ca urmare a unui plan derestrucrutare implementat de companie din nevoia de reducere decosturi şi de a se repoziţiona pe piaţă.

"Poate cel mai important ingredient într-un proces derestructurare îl reprezintă comunicarea: am folosit ca modalităţide comunicare de la intranet la întâlniri faţă în faţă, procese deevaluare sau programe de plecări voluntare. În plecările voluntareînsă, care sunt cel mai puţin dureroase dintre procesele derestructurare, se întâmplă adesea ca cei care se înscriu primii săfie tocmai aceia pe care ai vrea să-i ţii", spus Anca Georgescu,director executiv de resurse umane în cadrul Romtelecom, în cadrulconferinţei "Restructurează înainte de a intra în criză! Ce lecţiise pot învăţa de la companiile care nu au putut evita insolvenţa",organizată de ZF în parteneriat cu Romtelecom şi casa de avocaturăPeli Filip.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO