Companii

RomTelecom continua disponibilizarile

14.12.2005, 19:11 17

Operatorul autohton de telecomunicatii RomTelecom va continua si anul viitor procesul de reducere a numarului de angajati din cadrul companiei, spun oficialii.

Cu toate acestea ritmul in care va disponibiliza personalul va fi mai scazut decat in ultimii ani, a precizat Pieter Bakker, directorul executiv comercial al RomTelecom.

Aceasta strategie in urma careia compania dorea sa-si reduca cheltuielile totale anuale a inceput in 2004. Acum, RomTelecom continua sa disponibilizeze personal si datorita intentiei de a oferi clientilor asistenta online intr-o pondere mai mare.

"In 2004 am renuntat la circa 6.000 de angajati, personalul nostru insumand in perioada respectiva, dupa disponibilzare, aproximativ 17.000 de oameni", a declarat agentiei Mediafax directorul executiv comercial al RomTelecom. "In acest an, scaderea a fost de 3.000, iar in 2006 va fi semnificativ mai mica", a mai spus el. La sfarsitul lunii septembrie, RomTelecom avea 14.720 angajati, cu 20,1% sub nivelul raportat in perioada similara a anului trecut.

Pentru a putea reduce in continuare numarul de angajati, operatorul de telecomunicatii a introdus intr-o serie de pachete de servicii de Internet si date instructiuni complete de instalare si utilizare, permitand astfel utilizatorilor sa urmeze toti pasii fara sa mai necesite asistenta operatorilor, au precizat oficialii companiei.

RomTelecom este detinut in proportie de 54,01% de operatorul elen de telecomunicatii OTE. Profitul operatorului de telecomunicatii Romtelecom a crescut cu 280%, pana la 212,9 milioane de euro, in primele noua luni ale anului, conform oficialilor companiei. Veniturile operationale au avansat in aceasta perioada cu 11,7%, pana la 690,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO