Companii

Ruşii de la Lukoil vând benzinăriile din Cehia, Slovacia şi Ungaria

Ruşii de la Lukoil vând benzinăriile din Cehia,...

Autor: Anca Dumitrescu

05.08.2014, 19:20 229

Lukoil anunţase săptămâna trecută că a convenit vânzarea a 240 de benzinării şi a 6 unităţi de stocare a carburanţilor în Ucraina către compania AMIC Energy Management din Austria.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus Rusiei sancţiuni dure în sectoare economice importante, precum cel petrolier, din cauza intervenţiei din Ucraina.

Preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a avertizat recent că sancţiunile economice dure iniţiate de puterile occidentale vor avea consecinţe asupra tuturor companiilor ruseşti.

Potrivit Lukoil, grupul vinde reţeaua de 44 de benzinării din Cehia, companiei Slovnaf, divizie a grupului ungar MOL.

Alte 75 de benzinării din Ungaria şi 19 din Slovacia vor fi vândute companiei Norm Benzinkut din Ungaria

Lukoil a precizat că acordurile vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, dar nu a dezvăluit detaliile financiare.

Potrivit MOL, achiziţia celor 44 de benzinării din Cehia ale Lukoil corespunde strategiei de dezvoltare a MOL în Europa Centrală şi de Est, sporind prezenţa grupului pe piaţa comerţului cu carburanţi, în raza de aprovizionare de la rafinăriile proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO