Companii

S-Park, a treia tranzactie de peste 100 mil. euro a Immoeast

17.07.2007, 20:00 50

Fondul austriac de investitii imobiliare Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata locala de real estate, a anuntat preluarea parcului de afaceri S-Park din zona Piata Presei, confirmand informatiile publicate in Ziarul Financiar in luna martie 2007.
Valoarea finala a tranzactiei a fost de 101,5 milioane de euro, a anuntat Immoeast, in conditiile in care suma vehiculata la nivelul lunii martie era de aproximativ 90 de milioane de euro.
S-Park, proiect format din patru corpuri de cladire, face parte dintr-o serie larga de investitii realizate de Immoeast, cele mai mari tranzactii ale austriecilor fiind preluarea centrelor comerciale Polus Center din Cluj-Napoca si Constanta, pentru care Immoeast a platit 210 mil. euro, respectiv 185 mil. euro. "Randamentele sunt inca sensibil mai mari decat in tarile din Europa Centrala si de Est", a mentionat Karl Pietrikovics, directorul general al Immoeast. S-Park are o suprafata utila de 45.000 de metri patrati.
Parcul de afaceri a fost dezvoltat de catre compania Primavera Development, ai carei actionari sunt oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanasoiu, Emil Tanasoiu si Valentin Bitoiu.
Finalizarea proiectului este programata pentru luna august a acestui an, parcul de afaceri fiind inchiriat in proportie de 95%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO