Companii

Saint-Gobain va dubla piata de sticla plata

13.01.2006, 20:01 60

Saint-Gobain Glass Romania, divizia locala a producatorului francez de materiale de constructii Saint-Gobain, va inaugura in septembrie linia de productie de sticla plata de la Calarasi, proiect care se ridica la 100 de milioane de euro.

Piata de sticla plata se ridica in prezent la 150.000-200.000 de tone pe an.

"Linia de productie va avea o capacitate de 600 de tone de sticla plata pe zi destinata industriei de constructii. 50% din vanzari vor fi orientate catre piata romanesca si 50% catre piata externa in special in Bulgaria, Serbia si Grecia", a declarat Olivier Lluansi, directorul general al Saint-Gobain Glass Romania.

Compania a inceput lucrarile pe santierul de la Calarasi in luna mai a anului trecut.

Francezii au adus de la 1 ianuarie 2005 si echipa de manageri care va conduce operatiunile Saint-Gobain Glass Romania formata din Olivier Lluansi, directorul general si Christophe Bailet, director financiar. Acestora li s-a alaturat in iunie 2005 specialistul italian in expertiza industriala Gianpaulo Puncioni, care a lucrat la o divizie Saint-Gobain din Pisa, Italia. Compania a deschis ieri un depozit, care este considerat prima etapa a proiectului de constructie a fabricii. Acesta va avea o suprafata de 22.800 de metri patrati si o capacitate de 15.000-16.000 de tone de sticla. Fabrica va crea in zona Calarasi 215 locuri de munca carora li se vor adauga aproximativ o mie de locuri de munca indirect, prin subcontractari pe plan local. Intre lunile ianuarie si martie 2006 vor fi aduse in depozit 8.000 de tone de sticla.

Odata cu intrarea fabricii de la Calarasi in functiune valoarea pietei se va dubla. "Am ales orasul Calarasi datorita zonei foarte bune in care se afla, aproape de autostrada Soarelui si de Dunare", spune Lluansi.

Saint-Gobain Glass a intrat pe piata romaneasca a sticlei in 1997 initial printr-un agent de import.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO