Companii

Samsung si-a dublat vanzarile de electrocasnice

29.03.2004, 00:00 18



Producatorul asiatic Samsung Electronics si-a dublat anul trecut vanzarile de produse electrocasnice de pe piata romaneasca, ajungand la circa 50 milioane $.



Potrivit reprezentantilor Samsung Electronics vanzarile au crescut de peste doua ori in 2003, comparativ cu 2002, compania ajungand astfel pe prima pozitie la vanzarile de aparate de aer conditionat si plasandu-se intre primele trei la vanzarile de cuptoare cu microunde si aspiratoare, conform reprezentantilor sai.



Genco Electric, importatorul si distribuitorul pe piata romaneasca al produselor electronice si electrocasnice Samsung estima pentru anul trecut o cifra de afaceri de 25 de milioane de dolari, in conditiile in care vanzarile totale ale Samsung Electronics de pe piata romaneasca erau estimate la 50 de milioane de dolari.



Samsung se gaseste pe piata romaneasca din anul 1992, iar in prezent activitatea grupului asiatic este structurata pe trei directii: produse electronice si electrocasnice, unde importatorul este Genco Electric, tehnologia informatiei (IT) - unde lucreaza cu Deck Computers si telecomunicatii - unde distribuitorul autorizat este HAT International Romania.



Producatorul asiatic si-a prezentat saptamana trecuta noua strategie si noutatile pentru anul in curs in domeniul produselor electrocasnice in cadrul conferintei anuale cu distribuitorii pentru Europa Centrala si de Est, care a avut loc, pentru prima data, la Bucuresti.



"Am decis ca acest eveniment anual cu distribuitorii sa se desfasoare in Romania, ca o recunoastere a importantei pietei romanesti si a rezultatelor pe care le-am obtinut aici prin intermediul partenerului nostru Genco Electric Romania, unic distribuitor al produselor electrocasnice Samsung pe piata romaneasca", a declarat B.C. Lee, director Samsung Electronics Austria, Consumer Electronics Division.



Intre noile produse electrocasnice pentru acest an figureaza un nou model de frigider, cuptor cu microunde, aspirator (fara punga de colectare) si un aparat de aer conditionat. Aceste produse vor fi disponibile in cursul acestui an si in Romania.



Producatorul de echipamente electronice si electrocasnice nu exclude o investitie intr-o fabrica pe piata romaneasca, insa principalele elemente pe care le ia in calcul sunt dezvoltarea infrastructurii locale, facilitatile fiscale si sistemul de logistica.



Compania produce in Marea Britanie, Spania, Ungaria si Slovacia, iar urmatoarea fabrica pe care ar urma sa o inaugureze in Europa ar avea ca obiect de activitate productia de echipamente electronice sau IT. Cum insa fabrica din Ungaria este profilata deja pe productia de echipamente electronice, o investitie similara in Romania nu s-ar justifica, in acest moment.



Samsung este lider mondial in productia de telefoane mobile CDMA (code division multiple access- tehnologie folosita si de operatorul de telefonie mobila Zapp), cipuri pentru memorii de calculatoare, monitoare pentru computer, aparate video, ecrane pe baza de cristale lichide si cuptoare cu microunde.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO