Companii

Sapient, 20 mil. euro intr-un proiect in Oradea

16.10.2008, 14:47 1406

Compania imobiliara Sapient, controlata de omul de afaceri Alexandru Pop, isi propune sa investeasca 20 de milioane de euro in dezvoltarea unui proiect mixt in Oradea, care va cuprinde spatii comerciale, birouri si un hotel cu 100 de camere.

Firma detine un teren de 6,8 hectare vizavi de hipermarketul Real de la iesirea din Oradea catre aeroport, dupa ce dintr-un lot de 19 hectare a vandut mai multe portiuni catre retaileri de bricolaj sau mobila.
"Terenul este cumparat de un an si jumatate. Avem spre aprobare planul urbanistic zonal si speram sa obtinem si autorizatiile din partea aeroportului, tinand cont ca ne aflam in apropiere", a declarat Alexandru Pop, general manager al firmei.
Proiectul prevede constructii cu o inaltime de maximum trei etaje, respectiv spatii de birouri cu o suprafata de 12.000 de metri patrati, spatii comerciale cu o suprafata de 14.000 de metri patrati si un hotel de trei stele.
"In spatiile de birouri ne vom muta si noi sediul. In plus, am inchiriat deja spatii catre Raiffeisen Leasing si o firma de arhitectura. Printre chiriasii spatiilor comerciale se numara retailerii Mobilia si Proges", a mai declarat Pop, care apreciaza ca realizarea hotelului este oportuna datorita apropierii de aeroportul Oradea.
Alexandru Pop este un om de afaceri local cu activitate imobiliara si de import de produse de uz casnic, firma Sapient furnizand in special servicii de intermediere de terenuri si locuinte. Pop deruleaza afaceri si in Austria, insa in ultimii doi ani a locuit mai mult in Romania.
Terenul pe care Sapient isi propune sa realizeze acest proiect imobiliar este aflat intr-o zona extrem de aglomerata de proiecte de spatii comerciale, pe langa hipermarketul Real aflandu-se in constructie alte doua malluri si intr-un stadiu incipient un al treilea proiect comercial. "Proiectul nostru va fi dupa modelul stop.shop, cu intrarile in magazine dinspre exterior", explica Pop.
In aceeasi zona din Oradea pentru urmatoarea perioada este asteptata livrarea mallului Tiago, dezvoltat de catre compania nord-irlandeza Mivan, in timp ce in primavara anului viitor compania cu actionariat cipriot Omilos are programata deschiderea primei etape a parcului de retail ERA Shopping Park, care va cuprinde si un hipermarket Carrefour.
Un alt proiect de centru comercial in aceeasi zona a fost anuntat de catre firma austriaca S+B Gruppe.
Firma Sapient a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,6 milioane de euro si un profit de 1,5 milioane de euro, avand 30 de angajati, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO