Companii

Sarantis negociaza achizitia Elmiplant

05.12.2007, 19:52 39

Sarantis Romania, filiala locala a distribuitorului elen de produse cosmentice Sarantis, se afla in negocieri preliminare pentru preluarea producatorului de cosmetice Elmiplant, potrivit unor surse din piata.
Reprezentantii Sarantis au confirmat existenta unor discutii directe cu actionarii unei firme romanesti de cosmetice, precizand insa ca nu s-a incheiat niciun acord pana in momentul de fata. Ei nu au oferit nicio informatie despre aceasta firma.
La inceputul lunii noiembrie, actionarii Elmiplant, Elena si Mircea Cremenescu, au declarat pentru Ziarul Financiar ca iau in calcul semnarea in viitorul apropiat a unui parteneriat cu o companie sau un fond de investitii pentru a asigura dezvoltarea afacerii si cresterea marcii Elmiplant, pe o piata dominata de marile branduri internationale. Cei doi evaluau compania la peste 10 milioane de euro. Elmiplant a mai primit in trecut cereri de parteneriate cu diverse fonduri de investitii, dar nu s-a ajuns la niciun acord din cauza diferentelor de strategie.
Pentru Elmi Prodfarm, producatorul Elmiplant, un parteneriat cu o companie puternica ar insemna dezvoltarea si promovarea brandului creat in urma cu 15 ani, actionarii producatorului de cosmetice luand in calcul retragerea pe partea de productie, de farmaceutice si dermatocosmetice.
Anul acesta Elmiplant estimeaza o cifra de afaceri de pana la 3,9 milioane de euro (13 mil. lei). In primele noua luni a rulat afaceri de 2,8 milioane de euro (9,6 mil. lei), in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut.
La randul sau, Sarantis Romania care activeaza pe piata locala din anul 1996 prin firma Romsar Cosmetics, a inregistrat, in primele noua luni ale lui 2007, o cifra de afaceri de 28 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de valoarea de 21,94 milioane de euro atinsa in intervalul similar al anului trecut.
Compania detine noua centre de distributie, portofoliul de produse cuprinzand cosmetice, parfumuri si produse de ingrijire a locuintei.
Alaturi de Elmiplant, pe piata producatorilor de cosmetice activeaza firmele cu capital romanesc Farmec Cluj-Napoca, Genmar Bucuresti, Gerocossen Bucuresti, Gerovital Cosmetics si Ivatherm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO