Companii

Sase kazahi vor intra in conducerea Rompetrol

Sase kazahi vor intra in conducerea Rompetrol

Philip Stephenson, vicepresedinte Rompetrol

27.09.2007, 18:25 51

Kazahii de la KazMunaiGaz, proaspatul actionar al grupului Rompetrol, vor numi sase membri in comitetul de conducere al grupului. Alaturi de acestia, din partea Rompetrol Holding vor activa Dinu Patriciu in calitate de director executiv (CEO) si presedinte al consiliului de administratie si Phil Stephenson.
Rompetrol Holding este compania inregistrata in Elvetia prin care Patriciu si Stephenson controlau The Rompetrol Group inregistrat in Olanda.
"Grupul Rompetrol va fi condus impreuna de catre cei doi actionari. KMG va numi sase membri in comitetul de conducere iar Rompetrol Holding va fi reprezentat prin intermediul a doua persoane: Dinu Patriciu si eu, punand astfel in evidenta noua structura a actionariatului", spune Philip Stephenson, vicepresdintele grupului Rompetrol.
KMG a preluat la sfarsitul lunii august 75% din Grupul Rompetrol. Valoarea tranzactiei este de aproximativ 2,7 mld. dolari, intregul grup fiind evaluat la 3,6 mld. dolari. Patriciu detinea 80% din grupul Rompetrol, iar Stephenson controla 20% din actiuni. Dupa finalizarea tranzactiei, Patriciu a ramas cu 20% din grup, iar partenerul sau american mai controleaza 5% din Rompetrol.
In legatura cu intentia de a lista grupul Rompetrol pe o bursa externa pana in 2010, planurile ar putea suporta modificari tinand cont de faptul ca aceasta intentie are acum nevoie de acceptul KMG.
"Aceasta este o decizie pe care va trebui s-o luam cu acordul ambilor actionari ai Rompetrol, la momentul potrivit pentru companie. Dupa cum stiti, subsidiara de explorare si productie a KMG este deja listata la Londra", a mai precizat Stephenson.
Philip Stephenson este responsabil cu tranzactiile internationale, parteneriatele strategice din industria energetica internationala si relatiile cu investitorii. Inainte de a se alatura grupului Rompetrol, americanul a ocupat timp de doi ani (1991-1993) o functie de raspundere la Trezoreria SUA, fiind numit de presedintele George Bush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO