Companii

Schimbare la vârful Bergenbier: canadienii aduc un român în poziţia de preşedinte

Schimbare la vârful Bergenbier: canadienii aduc un român în poziţia de preşedinte

Autor: Ioana David

16.10.2012, 00:04 916

Bergenbier, unul dintre cei trei mari producători de bere de pe piaţa locală, controlat de canadienii de la Molson Coors Brewing Company, va avea un nou preşedinte în persoana lui Lucian Ghinea (foto). Schimbarea la vârful companiei cu o cifră de afaceri de peste 100 mil. euro va avea loc la finalul lunii noiembrie, după ce actualul şef Jens Hoesel îşi va încheia mandatul.

"Alături de echipă ne vom concentra în perioada imediat următoare să creştem importanţa Bergenbier şi a mărcilor sale atât pe plan local, cât şi în cadrul Molson Coors, din care facem parte", a spus Lucian Ghinea.

Ghinea preia o companie ce are în portofoliu branduri precum Bergenbier, Noroc sau Staropramen, cu o cifră de afaceri de 448,9 mil. lei (105,9 mil. euro), pierderi de 20,8 mil. lei (4,9 mil. euro) şi 573 angajaţi (date pentru anul 2011, existente pe site-ul Ministerului de Finanţe).

Ghinea a oucpat mai multe funcţii în cadrul companiei de-a lungul timpului, ultima fiind cea de financial controller în cadrul Molson Coors Central Europe (fostul StarBev). Odată cu finalizarea mandatului de un an şi jumătate, Jens Hoesel va pleca din grupul Molson Coors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO