Companii

Schimburile comerciale urca business-ul turcilor de la Gokbora la 10 mil. euro

26.10.2007, 18:01 45

Compania de transport international Gokbora, detinuta de actionari din Turcia, estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de 10 milioane de euro pe piata locala, cu 15% mai mult fata de acest an, crestere sustinuta de intensificarea transportului intracomunitar.
"Pentru anul viitor vizam o crestere a cifrei de afaceri cu 15% fata de 2007, intrucat ne bazam pe intensificarea transportului intracomunitar, din Romania spre Italia, Germania, Franta si Spania. La ora actuala compania mai intermediaza transportul intre Romania si Turcia, Irak, Kazahstan si Azerbaidjan", a declarat Ana Maria Gorun, director general al Gokbora International Transport Romania. Gokbora va investi anul viitor 3,5 milioane de euro in dezvoltarea parcului de masini si in constructia unui sediu si a doua depozite in Bucuresti si in Constanta.
"Aceasta decizie se bazeaza pe primul an de activitate cu reteaua proprie de servicii in Romania si pe potentialul ridicat al pietei autohtone de transporturi", a declarat directorul general al Gokbora in Romania.
Compania isi desfasoara activitatea de transport cu 160 de masini, numarul acestora ajungand la 300 de vehicule anul viitor. Compania efectueaza transport de marfuri containerizate, transport de textile pe umerase, transport agabaritic, transport frigorific si transport de masini, pe o piata pe care mai activeaza si Frigoexpres, Alin Trans Impex, Rompetrol Logistics sau Romtrans.
Planul de investitii al companiei din Turcia include si cresterea numarului de curse saptamanale pe ruta Turcia - Romania de la 80 la 120 de trailere.
"Pe langa cresterea numarului de trailere care tranziteaza Romania, ne propunem sa marim si numarul de autocamioane inregistrate in tara, de la 30 la 50 pana la sfarsitul lui 2008", a spus Ismail Nur Dogan, Managing Director al Gokbora International Transport.
De asemenea, compania va dezvolta un sistem de transport naval care va asigura transportul masinilor cu marfa din Istanbul catre Constanta
tur-retur, in curse saptamanale. Se va investi in doua astfel de nave, fiecare avand o capacitate de aproape 100 de semiremorci, care vor fi descarcate cu ajutorul autovehiculelor inregistrate in Romania.
"Vom merge la Constanta pentru a ne intalni cu autoritatile portuare deoarece dorim sa intensificam activitatile companiei pe viitor. La ora actuala schimburile comerciale intre Turcia si Romania au ajuns la 6,5 miliarde de euro, adica 7% din totalul schimburilor comerciale efectuate de Turcia", a declarat Ismail Nur Dogan.
Printre clientii companiei se numara Renault, Romstal, Saint-Gobain, Electrolux, Altex, Emerson, Canpack, Stirom, Arabesque si Piritex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO