Companii

Se cauta aeroporturile din provincie

25.10.2004, 00:00 15

Compania italiana de transport Alitalia a anuntat recent introducerea unei noi rute de pe aeroportul din Timisoara. Operatorul national TAROM a marit  in aceasta toamna numarul de zboruri pe rutele interne, iar Lufthansa si Air France se gandesc la introducerea rute catre alte orase din provincie de anul viitor.
Pe masura ce afacerile se dezvolta, orasele din provincie incep sa intre tot mai mult in atentia companiilor de transport aerian care activeaza pe piata romaneasca.
"Timisoara si Cluj sunt principalele orase la care ne uitam pentru a introduce curse aeriene. Nu este o decizie care se va materializa imediat, ci mai degraba o decizie pe termen mediu", este de parere Rodolphe Lenoir, director general al Air France in Romania.
El spune ca pentru a putea fi introdusa o cursa pe un aeroport din provincie trebuiesc indeplinite mai multe conditii de profitabilitate.
"Cursa trebuie sa fie profitabila pentru noi, adica sa asigure un volum al traficului suficient de mare. In plus, nu trebuie sa existe doar trafic de pasageri din clasa economica, ci si trafic de business", sustine Lenoir. Comapnia franceza desfasoara in prezent zboruri pe relatia Romania Franta doar de pe aeroportul Henri Coanda.
La randul sau, Stefan Lau, care a fost numit in prima parte a acestui an in pozitia de director general al biroului din Romania al companiei germane Lufthansa nu exclude introducerea de anul viitor a unor rute de pe aeroporturile Timisoara, Sibiu sau Cluj.
Primul pas a fost facut se pare insa de Alitalia, unde cei 25.000 de italieni cat exista potrivit unor statistici neoficiale, reprezinta un potential deloc de neglijat.
Lider pe cursele interne ramane insa TAROM, compania nationala operand in prezent zboruri spre Munchen (sase zboruri pe saptamana si zilnice din Cluj si Sibiu) si Milano (cinci zboruri pe saptamana din Cluj si zilnic din Timisoara). ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO