Companii

Şefi noi la stat peste afaceri de 2 mld. euro

Şefi noi la stat peste afaceri de 2 mld. euro

Autor: Roxana Petrescu, Carol Dan

07.06.2012, 00:07 2579

Cele mai importante companii de stat, Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, vor avea şefi noi, după ce săptămâna trecută a fost schimbat şi directorul general la Trans­electrica.

Cele patru companii reprezintă practic careul de aşi al statului român, bătălia pentru şefia lor fiind dură în con­textul în care fiecare din aceste firme are bugete de investiţii enorme şi contracte în derulare de sute de milioane de euro, aşa cum este cazul Hidroelectrica, de exemplu.

Astfel, tradiţia schimbărilor din funcţie la fiecare mişcare de pe scena politică este dusă mai departe şi de noul ministru al economiei Daniel Chiţoiu, niciuna dintre noile numiri nefiind în concordanţă cu principiile guvernanţei corporatiste, concept aflat pe buzele politicienilor de mai bine de un an de zile.

La şefia companiei Hidroelectrica va fi numit Gheorghe Ştefan, fost director general al CEZ Servicii, la Romgaz va fi adus preşedintele clubului de fotbal Gaz Metan Mediaş, Codrin Cindrea, iar la Transgaz va fi reactivat Ioan Rusu, care a mai ocupat funcţia de director general în perioada 2007-2009.

Hidro­elec­trica, Romgaz şi Transgaz au avut anul trecut afaceri de cumulate de peste 2 miliarde de euro, toate cele trei com­panii fiind strategice pentru sectorul energetic românesc.

Citiţi şi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO