Companii

Seful InterContinental are mandat sa renoveze hotelul

Seful InterContinental are mandat sa renoveze hotelul

Schoenrock, 42 de ani, lucreaza de peste saptesprezece ani in cadrul lantului hotelier InterContinental Hotels Group

27.01.2009, 15:33 156

Marten Schoenrock, germanul care a preluat in urma cu o saptamana conducerea hotelului de cinci stele InterContinental din Capitala, si-a stabilit ca principal obiectiv finalizarea renovarii hotelului in 2010, proces in urma caruia unitatea va avea 400 de camere, fata de 283 in prezent.

"Renovarea va fi demarata in acest an si tot in acest an va fi realizata cea mai mare parte a lucrarilor", a spus Marten Schoenrock.
Renovarea InterContinental era planuita de cel putin doi ani, iar Jonathan Soper, predecesorul lui Schoenrock, stabilise termenul initial de finalizare al renovarii in 2009. Investitia anuntata de Soper se ridica la circa 25 de milioane de euro, insa noul manager nu mai vrea sa avanseze nicio suma.
Cu o capacitate de 400 de camere InterContinental se va apropia de cele mai mari unitati de pe piata, Radisson SAS, de 424 de camere, urmat de Marriott, cu 402 camere.
Schoenrock, 42 de ani, lucreaza de peste 15 ani in cadrul lantului hotelier InterContinental Hotels Group, perioada in care a acumulat experienta inclusiv in renovarea unitatilor hoteliere.
Printre renovarile la care a participat se numara cea a hotelului din cadrul lantului din Dallas. Schoenrock a venit la Bucuresti de pe pozitia de hotel manager, pe care a ocupat-o la InterContinental Berlin in ultimii doi ani. La Berlin Schoenrock s-a confruntat cu primele semnale ale crizei financiare.
"Am observat ca mai multe companii ezitau sa isi programeze evenimente cu mult timp inainte, dar nu am inregistrat o scadere a gradului de ocupare poate pentru ca si preturile in Berlin nu sunt foarte mari comparativ cu alte capitale din Europa", a spus el. In ceea ce priveste estimarile pentru evolutia InterContinental Romania din acest an noul manager a precizat ca se asteapta la o mentinere a veniturilor la nivelul anului trecut, adica in jurul valorii de 15 milioane de euro.
In afara de venirea lui Schoenrock, in echipa InterContinental a mai intrat Gabriela Bergeron, care anterior a lucrat la Sofitel si care este in prezent directorul de marketing si vanzari al hotelului, precum si Dana Evghenie, care l-a inlocuit in functia de HR manager pe Emil Jascau.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO