Companii

Şeful Tuborg a readus compania pe creştere la finalul mandatului

Hezy Ovadia

Hezy Ovadia

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.10.2015, 00:07 1243
Hezy Ovadia, preşedintele United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul berilor Tuborg sau Carlsberg, mizează pe creşterea cifrei de afaceri în acest an cu peste 10%, în condiţiile în care la finalul anului îşi termină mandatul şi va părăsi funcţia de conducere.

„Este un an bun per total pen­tru companie. Toate lucru­rile pe care le-am schimbat în struc­tura companiei, de la pro­mo­vare, controlul mai bun al pro­moţiilor sau organizarea distri­buţiei până la modificarea struc­turii de costuri îşi arată acum roadele“, a declarat Hezy Ovadia, care conduce compania de cinci ani.

În ultimii ani, businessul URBB a fost sub zodia scăde­ri­lor, cifra de afaceri reducându-se în fiecare an începând cu anul 2009, excepţie făcând 2011. Astfel, vânzările companiei s-au redus cu 26% faţă de 2009, primul an complet afectat de criză, până la 251 milioane de lei anul trecut (57 mil. euro).

Pe piaţa berii, evaluată la 1,8 miliarde de euro, URBB se luptă cu Ursus Breweries, Heineken România, Bergen­bier şi Romaqua Group, producătorul berii Albacher, dar şi cu European Drinks&Food.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO