Companii

Seful Ursus: Vanzarile de bere au incetinit „in mod clar"

Seful Ursus: Vanzarile de bere au incetinit „in mod clar"

Stephan Maria Weber, presedintele Ursus Breweries: Suntem multumiti de capacitatea de productie pe care o avem. Acum trebuie sa mai facem investitii in marketing

15.04.2009, 00:00 21

Producatorul de bere Ursus Breweries, filiala locala a grupului SABMiller, a inregistrat anul trecut o crestere de aproximativ 30% a vanzarilor comparativ cu rezultatele obtinute in anul precedent, potrivit reprezentantilor companiei.

„Am crescut de sapte ori peste piata in 2008, in conditiile in care piata a luat un avans de 4-5%", a declarat Stephan Maria Weber, presedintele Ursus Breweries.
Producatorul care a rulat in 2007 afaceri de peste 270 mil. euro, cea mai mare cifra de afaceri din industria locala a berii, spune ca nu asteapta anul acesta o crestere de peste 10%. „Piata va stagna anul acesta si noi vom depasi ritmul de crestere al pietei, dar nu vom inregistra un avans de doua cifre", a explicat Weber. El a adaugat ca in primul trimestru al acestui an piata berii a incetinit ritmul „in mod clar", dar a spus ca rezultatele companiei sunt inca bune.
Ursus Breweries a finalizat recent o investitie de 42 mil. euro in fabrica de bere de la Buzau. Prin intermediul acestei investitii capacitatea de productie a fabricii a crescut cu 50%, de la 1,9 la peste 2,5 milioane de hectolitri. Reprezentantii companiei estimeaza astfel pentru anul acesta obtinerea unui varf al capacitatii totale de productie de 7,3 mil. hectolitri.
Aceasta cifra exceptand volumele Bere Azuga, companie la care Ursus Breweries a cumparat 70% din titluri in luna ianuarie, pentru aproximativ 7 mil. euro.
Reprezentantii producatorului de bere nu au dezvaluit suma totala a investitiilor din acest an, insa au mentionat ca nu au taiat din bugetul planificat initial pentru 2009.
„Suntem multumiti de capacitatea de productie pe care o avem. Acum trebuie sa mai facem investitii in marketing", a afirmat presedintele companiei.
In ceea ce priveste realizarea de investitii in fabrica nou achizitionata Bere Azuga, reprezentantii Ursus declara ca asteapta in primul rand avizele Consiliului Concurentei.
„Avem aprobare verbala de la Consiliul Concurentei pentru achizitia realizata in primele luni ale acestui an, dar asteptam si aprobarea scrisa. Dupa ce vom avea 100% din actiuni va mai dura un pic pana vor fi gata si structurile legale si apoi ne vom gandi la noi investitii", a spus Weber.
Cei mai importanti competitori ai Ursus Breweries, pe o piata estimata la 1,7 miliarde de euro, sunt multinationalele Heineken, InBev si Carlsberg (prin URBB), precum si jucatorii locali European Drinks si Romaqua.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO