Companii

Selgros schimba si harta retail-ului din Timisoara

03.08.2004, 00:00 41

Harta cumparaturilor in Timisoara se va modifica de astazi o data cu deschiderea primului magazin Selgros din orasul de pe Bega.
Compania Selgros Cash & Carry deschide cel de-al saptelea centru comercial de comert en gros din reteaua nationala, magazinul de tip cash and carry de la Timisoara reprezentand cea de-a doua investitie planificata pentru anul in curs, dupa ce in luna martie a fost deschis un supermarket la Constanta. Pe termen lung, obiectivul firmei prevede o retea de cel putin 15 centre comerciale.
Lucrarile pentru ridicarea magazinului au inceput in luna aprilie a acestui an, iar firma a reusit sa respecte promisiunea de a veni cu o oferta pentru timisoreni chiar in data de 3 august, cand se sarbatoreste Ziua Timisoarei.
Centrul comercial, care reprezinta o investitie de 15 milioane de euro, este amplasat pe o artera intens circulata la iesirea din Timisoara.
"Aceasta zona este de o importanta deosebita atat din punctul de vedere al traficului, cat si din perspectiva dezoltarii sale intr-un pol comercial al orasului", a declarat Jurgen Katzmann, presedintele Selgros Cash & Carry.
Magazinul are o zona de vanzare care se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati, la care se adauga alti 4.000 de metri patrati pentru receptia si depozitarea marfii. Centrul comercial dispune si de o parcare de 500 de locuri, partial acoperita, iar amenajarile au cuprins si intersectia din apropiere si realizarea unei cai de acces spre viitoarea sosea de centura a Timisoarei.
Pe rafturile magazinului se afla circa 35.000 de articole alimentare si nealimentare, ale unor firme care vin cu oferte convenabile pana la marci renumite. Unele produse vor putea fi achizitionate cu plata in rate, pentru acest lucru in incinta magazinului functionand o sucursala a Raiffeisen Bank. Tot in incinta magazinului sunt deschise o farmacie, o parfumerie, o patiserie si un boutique.
"Impactul deschiderii magazinului Selgros in Timisoara se va resimti si in Arad, deoarece magazinul va putea deservi si clientii din acest judet, in intampinarea carora compania va veni prin asigurarea transportului. Astfel in fiecare week-end, Selgros pune la dispozitia clientilor un microbuz care va circula dus-intors din ora in ora", a mai spus presedintele Selgros.
Deschiderea magazinului Selgros de la Timisoara are consecinte si asupra pietei muncii, fiind create 350 de noi locuri de munca, personalul selectionat fiind deja instruit in interiorul companiei.
Selgros opereaza in Romania in trei magazine in Buresti, cate unul la Brasov, Targu-Mures si Constanta. Compania este prezenta pe piata romaneasca din mai 2001, actiunile sale fiind detinute in mod egal de grupurile germane Rewe si Fegro Markt.
Concurentul direct al Selgros este grupul german Metro Cash & Carry. Reteaua Metro va include din aceasta toamna 20 de magazine. Ultimul magazin va fi deschis la Brasov, unde Metro mai detine un magazin si va implica fonduri de 15 milioane euro, ceea ce inseamna ca investitiile totale ale grupului german in Romania vor ajunge la 300 de milioane de euro. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO