Companii

Semanatoarea: Singuri nu putem rezista pe piata

25.03.2004, 00:00 28



Competitia acerba de pe piata constructorilor de utilaje agricole dominata la nivel mondial de sase mari producatori ii determina pe cei de la Semanatoarea Bucuresti sa ia in calcul o colaborare cu marii producatori. In regiune, Semanatoarea, este de fapt unul dintre singurii producatori care nu a fost preluat de marii jucatori mondiali. "La nivel mondial este o competitie acerba si in mod normal vom fi asaltati de marii producatori pentru ca acesta este trendul la nivel mondial", spune Ion Radulea, presedintele Semanatoarea Bucuresti. El a spus ca se poarta in aces moment negocieri cu cativa mari producatori de utilaje agricole pentru dezvoltarea unor proiecte comune, pe care nu a dorit sa le precizeze. "Deocamdata, nu sunt discutii pentru preluare", sustine Radulea.



Piata pentru combinele romanesti este estimata pentru acest an la 10-11 milioane de euro. Anul trecut au fost importate combine de circa 10 milioane de euro, neexistand inca estimari pentru acest an. Fondurile Sapard vor fi cel mai important instrument de finantare pentru achizitia de combine de catre producatorii agricoli romani, avand in vedere ca subventiile de la bugetul de stat s-au redus simtitor in acest an.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO