Companii

SIF Oltenia se pregateste de alegeri

18.08.2004, 00:00 30

SIF Oltenia va fi prima dintre cele cinci societati de investitii financiare (SIF) care va organiza alegerile periodice pentru Consiliul de Administratie care conduce societatea pe parcursul a patru ani. Societatea a convocat deja o Adunare Generala a Actionarilor pentru alegerea unui nou Consiliu de Administratie (CA) pentru mijlocul lunii noiembrie.
In ultimii ani, din cauza dispersiei foarte mari a actionariatulul alegerea unor membri ai CA a generat aproape intotdeauna conflicte intre actionari la cele cinci SIF-uri.
Procesul de concentrare a actionariatului SIF-urilor a permis ca structurile CA sa reflecte incepand din acest an sa reflecta mai fidel structura actionariatului. In prima parte a acestui an o parte dintre SIF-uri si-au completat conducerile datorita demisiei unor membrii aflati care se aflau in incompatibilitate cu alte functii ocupate.
Surse din piata de capital apreciaza ca in alegerile de la finalul acestui an se vor lupta pentru o pozitie cat mai buna in Consiliul de Administratie Dinel Staicu, patronul clubului de fotbal Uniresitatea Craiova, care a detinut si in ultimii patru ani un loc in CA si omul de afaceri Catalin Chelu din Galati, unul din cei mai importanti investitori in actiunile SIF.
SIF Oltenia administreaza active in valoare totala de 6.400 miliarde de lei (156 milioane de euro), cele mai importante detineri de actiuni ale societatii fiind 5,5% din BRD- SocGen, 6,1% din BCR, 1,2% din SNP Petrom si 5% din Banca Transilvania. La Bursa SIF Oltenia a incheiat ieri ziua la 7.550 lei/actiune, pret la care valoarea de piata a societatii se ridica la 105 milioane de euro.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO