Companii

Silviu Lupescu, Editura Polirom din Iaşi: Avem o „minipiaţă de carte“, vânzările la nivel naţional nu depăşesc nici măcar vânzările unei edituri mari din Germania sau Franţa. Oricât ne-am lăuda cu Enescu, Eminescu sau Brâncuşi, cifrele spun cu totul altceva, şi nu doar în domeniul cărţii

Silviu Lupescu, directorul ge­neral al Editurii Polirom din Iaşi

Silviu Lupescu, directorul ge­neral al Editurii Polirom din Iaşi

Autor: Mirabela Tiron

19.11.2021, 17:40 253

Consumul de carte plasează România pe ultimul loc în cadrul ţărilor din Uniunea Europeană.

Editura Polirom din Iaşi, una dintre cele mai mari din ţară, în­fi­inţată în 1995 şi condusă de Silviu Lupescu, esti­mea­ză afaceri de 30 mil. lei până la final de an, nivel si­milar cu cel din 2019, po­tri­vit oficialului editurii.

„Estimăm că la sfârşitul anului vom reuşi să reve­nim la cifra de afa­ceri din 2019, ceea ce ar fi o per­for­man­ţă după că­de­rea bruscă şi majoră din anul pandemiei 2020“, a declarat pen­tru ZF Silviu Lupescu, directorul ge­neral al edituri. 

El spune că Polirom a continuat să funcţioneze fără întreruperi în cei doi ani de la înce­pu­tul pande­miei, deşi uneori cu „mo­toa­rele“ mai puţin turate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO