Companii

Sindan, vanzari de 23,6 mil. euro in trimestrul doi

14.08.2006, 18:37 19

Producatorul roman de medicamente oncologice Sindan Bucuresti a inregistrat, in trimestrul doi al acestui an, vanzari de 23,6 mil. euro, potrivit raportului trimestrial al grupului islandez Actavis. Acesta a preluat Sindan in primavara acestui an pentru aproximativ 150 mil. euro, fiind pentru prima data cand raportarile Actavis includ si rezultatele Sindan.
Oficialii Sindan nu au dorit sa precizeze care au fost rezultatele activitatii companiei in primul trimestru al acestui an. Rezultatele obtinute de Sindan in al doilea trimestru au fost sustinute de vanzarile de Paclitaxel (cancer pulmonar) si Epirubicin (citostatic).
Vanzarile de medicamente Sindan pe piata romaneasca au fost de 21,8 milioane de euro, restul reprezentand vanzarile pe pietele externe. Produsele Sindan sunt exportate in Japonia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Marea Britanie.
Anul trecut, Sindan a realizat o cifra de afaceri de 67,3 milioane de euro si un profit de 12,4 milioane de euro, in timp ce pentru acest an, reprezentantii Actavis estimeaza ca producatorul local va realiza afaceri de 80 de milioane de euro.
Compania prognozeaza pentru acest an un profit de 22% din cifra de afaceri, urmand ca valoarea sa creasca la 23% anul urmator. Pentru 2007, Sindan are in vedere atingerea pragului de 100 de milioane de euro venituri.
Sindan este unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente oncologice (destinate tratamentului cancerului) din Europa Centrala si de Est.
Fabrica Sindan a fost infiintata in 1991, pe structura sectiei de cercetare si productie a Institutului Oncologic Bucuresti. In Romania, Sindan activeaza atat pe segmentul de productie cat si pe cel de distributie de medicamente.
Piata produselor oncologice este strans legata de fondurile alocate de autoritati pentru programale nationale. La nivelul anului trecut, pentru oncologie au fost alocate aproximativ 58 de milioane de euro, in timp ce anul acesta fondurile se vor ridica la peste 80 de milioane de euro.
Actavis, actionarul majoritar al companiei, a realizat achizitii in decurs de cativa ani in Europa Centrala si de Sud Est, detinand in prezent activitati de productie in Bulgaria, Malta, Turcia, Statele Unite, Islanda si Serbia.
La finalul anului trecut, Sindan Pharma ocupa locul 15 in topul celor mai importanti jucatori de pe piata farmaceutica romaneasca, cu o cota de piata de 1,9%, conform datelor furnizate de compania de cercetare a pietei Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO