Companii

SNC: majorare de capital de 4,4 mil. dolari

28.07.2004, 00:00 24

Actionarul majoritar al Santierului Naval Constanta (SNC), reprezentat de compania Resource International, a subscris si varsat in totalitate  peste 150,7 miliarde lei, echivalent a 4,4 milioane dolari, in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social derulata de companie. Resource International a subscris peste 6 milioane de actiuni noi la valoarea nominala de 25.000 lei/actiune.
In urma majorarii, capitalul social al Santierului Naval Orsova a ajuns la  1.269 miliarde lei, impartit in peste 50 milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 25.000 lei.
Resource International, controlata de omul de afaceri constantean Gheorghe Bosanceanu, detine 92,4% din numarul total de actiuni, valoarea participatiei la valoarea nominala a actiunilor fiind de peste 515 miliarde lei (15,2 milioane dolari).
Ceilalti actionari, nesubscriind la majorarea de capital, si-au redus participatiile detinute la Santierul Naval Constanta.
Cel mai important actionar minoritar este SIF Moldova cu o participatie de 2,5%. Valoarea aportului SIF Moldova in cadrul Santierului Naval Constanta este de 32,7 miliarde lei.
Alti actionari minoritari ai companiei sunt SIF Transilvania si Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, cu detineri sub1% din capitalul social.
Astfel, SIF Transilvania detine un pachet de 0,9% din actiuni, valoarea aportului fiind de 11,7 miliarde lei, in timp ce Directia Generala a Finantelor Publice Constanta controleaza 0,8% din actiuni, la valoarea nominala pachetul de actiuni respectiv valorand 11,4 miliarde lei. 
Capitalul social al santierului naval a mai fost majorat si la inceputul anului, o data cu conversia datoriilor societatii catre bugetul de stat, bugetul local, dar si a celor catre o serie de entitati, precum Termoelectrica si Regia Autonoma Apa Canal Constanta.
Actiunile Santierului Naval Constanta sunt tranzactionate la Bursa de Valori, facand parte din categoria societatilor nelistate. Societatile nelistate, dar tranzactionate, nu au obligatia, conform reglementarilor Bursei,  sa transmita rapoarte financiare sau alte date proprii la Bursa de Valori. Ultima tranzactie de ieri cu aceste titluri s-a perfectat la pretul de 19.500 lei/actiune, aceeasi cotatie inregistrata si la inchiderea sedintei precedente. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 24 milioane euro.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO