Companii

Spaniolii de la easyJet vor transporta 80.000 de pasageri

19.06.2007, 18:22 17

Compania aeriana spaniola easyJet, lider pe piata europeana aeriana low-cost, asteapta 80.000 de cereri spre si dinspre Bucuresti in primul an de operare pe piata din Romania, potrivit reprezentantilor companiei. EasyJet va opera incepand cu 10 septembrie zboruri zilnice pe ruta Bucuresti Baneasa - Milano Malpensa, pretul pentru o singura calatorie fiind de 23 de euro. In pretul biletelor sunt incluse si taxele aferente.
Pe aceasta ruta compania asteapta un grad de ocupare de peste 80%. Totodata, in functie de rezultatul pe care il va inregistra compania pe destinatia Milano, vor fi luate in considerare si alte rute.
"Suntem atenti la alte oportunitati desi, in acest moment, nu putem confirma inaugurarea altor rute. O posibila extindere a operatiunilor noastre in Romania va depinde de rezultatul pe ruta Bucuresti-Milano", a spus Peter Voets, Marketing Manager la easyJet Romania.
Intrarea liderului european low-cost pe piata locala a fost confirmata de reprezentantii aeroportului Baneasa Aurel Vlaicu la inceputul acestui an. In acest moment insa aeroportul Baneasa este inchis pentru reparatii, urmand sa fie deschis in luna septembrie. Acest moment coincide si cu demararea zborurilor easyJet. Traficul pe Baneasa a crescut cu peste 80% anul trecut, ajungand la 700.000 de pasageri, in special ca efect al extinderii companiilor low-cost.
Compania aeriana easyJet are in prezent 131 de aeronave care acopera 294 de rute intre 77 de aeroporturi din 22 de tari. In ultimul an, easyJet a transportat peste 34 milioane de pasageri. In acelasi timp, cea mai mare parte a vanzarilor companiei se bazeaza pe vanzarea prin internet, fiind alocate peste 98% din locuri prin intermediul paginii web.
In acest an a intrat pe piata din Romania si operatorul low-cost Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa. Germanwings a inceput sa opereze pe 25 martie pe ruta Bucuresti-Koln si se asteapta sa transporte pana la sfarsitul anului 30.000 de pasageri. In luna mai a inceput sa opereze pe ruta Bucuresti Barcelona si compania low-cost Click Air.
Pe piata aeriana low-cost locala mai opereaza Blue-Air, Sky Europe, MyAir si Wizz Air. Blue-Air este liderul pietei low-cost din Romania, care a transportat anul trecut 443.500 de pasageri si estimeaza pentru 2007 circa 800.000 de pasageri. Compania ungara Wizz Air a intrat anul trecut pe piata romaneasca si estimeaza ca va transporta in acest an circa 500.000 de pasageri. Wizz Air va inaugura in aceasta toamna patru noi destinatii cu plecare din Bucuresti si Targu-Mures. Sky Europe si MyAir urmaresc si ele extinderea pe piata romaneasca, inaugurand noi rute si inregistrand un grad de ocupare peste medie.
Alte companii care au mai anuntat ca vor opera zboruri de pe aeroporturile din Romania sunt Air Berlin si Ryanair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO