Companii

Spaniolii de la MMM, 8 mil. euro din componente auto

16.03.2007, 20:55 31

Producatorul spaniol de componente auto Manufactura Moderna de Metales (MMM) Barcelona estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 3,5 mil. euro, dupa ce la inceputul acestui an a demarat productia la fabrica din Turda, judetul Cluj. "Daca vom reusi sa finalizam toate investitiile prevazute pentru acest an, estimam ca anul viitor vom ajunge la o cifra de afaceri de aproximativ 8 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Jordi Priu, manager general al fabricii din Romania a Manufactura Moderna de Metales Barcelona.
Proiectele de dezvoltare ale companiei pentru acest an vor fi orientate inspre dezvoltarea punctului de productie din Romania, iar in acest scop MMM Barcelona va investi aproximativ 7 mil. euro in dezvoltarea tehnologica a fabricii de la Turda. Compania a finalizat la inceputul lui 2007 o investitie de aproximativ 5,5 mil. euro in construirea fabricii si a demarat productia cu aproximativ 20 de angajati.
"Intentia noastra este ca pana la mijlocul anului viitor sa lucram cu aproximativ 260 de angajati. Anul acesta vrem ca in fiecare luna sa angajam oameni noi, iar pentru a avea oameni calificati, am demarat cateva programe de training", a mai declarat Jordi Priu.
Potrivit acestuia, unitatea de productie va fi realizata in mai multe etape, pe o suprafata de 2,7 hectare. Primul modul are o suprafata de 5.000 de metri patrati si cuprinde o hala si spatii de birouri. Compania va produce aici tuburi metalice pentru sisteme auto, conducte pentru sistemul de franare, pentru sistemele de aer conditionat si conducte structurale, principalii clienti ai companiei fiind Renault, Volkswagen, Audi sau PSA.
MMM este producator si distribuitor spaniol de tuburi metalice pentru industria auto si isi desfasoara activitatea in Barcelona, unde detine spatii de productie de 10.000 de metri patrati. Pentru 2007 compania spaniola estimeaza o cifra de afaceri de peste 36 mil. euro, dupa ce in 2006 acest indicator s-a cifrat la aproximativ 30 mil. euro.
Prin unitatea de productie de la Turda, Romania devine singura tara in care compania spaniola isi externalizeaza activitatea. Printre clientii MMM se numara producatori auto precum Audi, BMW, Citro?n, Honda, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Volkswagen, dar si furnizori de componente auto si producatori de motociclete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO