Companii

Spre ce destinatii noi zboara companiile aeriene low-cost

22.04.2009, 00:00 67

Orarul de vara al operatorilor aerieni low-cost de pe piata locala cuprinde o serie de noi destinatii, ale caror preturi incep de la 18 euro pentru un zbor (dus sau intors, cu taxe incluse).
Blue Air, liderul pietei aeriene pe acest segment, care a depasit anul trecut pragul de 100 mil. euro cifra de afaceri, a introdus pentru sezonul de vara (martie-octombrie) 13 destinatii noi, o parte operate inca din luna martie, in timp ce altele urmeaza sa fie lansate in iunie.

13 destinatii noi pentru Blue Air
"Printre cursele noi pe care le vom opera se numara Bacau-Valencia incepand cu 2 iunie, Bacau-Londra (din 1 iunie), Arad-Barcelona (de doua ori pe saptamana), Sibiu-Roma si Sibiu-Milano, de doua ori pe saptamana", a declarat Florentina Ivan, marketing manager al companiei Blue Air. Compania a transportat in primul trimestru 200.000 de pasageri, in crestere cu 10,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Introducerea de noi destinatii si frecvente in orarul de vara de anul acesta se face cu preturi incepand de la 18 euro pe cursa Bacau-Valencia, pe segment (dus sau intors) cu taxe incluse", a precizat ea. Reprezentantii companiei se asteapta sa transporte 1,7 milioane de pasageri pana la sfarsitul anului, iar cifra de afaceri vizata este de 170 de milioane de euro.
Un alt exemplu este compania ungara Wizz-Air, care va opera in perioada 13 iunie - 19 septembrie pe ruta Cluj-Napoca - Palma de Mallorca, estimarea companiei fiind de circa 4.500 de pasageri pe aceasta ruta. "Aceasta cursa reprezinta o premiera si pentru compania aeriana, fiind primul si deocamdata singurul zbor sezonier operat din Romania", a declarat Natasa Kazmer, director de comunicare al Wizz Air. Pretul cu toate taxele incluse pentru un singur zbor pe aceasta ruta porneste de la 54 de euro (229 ron), potrivit datelor companiei.
In primul trimestru din acest an, compania aeriana Wizz Air spune ca a transportat 313.000 pasageri, fata de 153.000 de pasageri in primul trimestru anul trecut.
O alta companie aeriana, My Air, va efectua zboruri pe ruta Bucuresti (Baneasa) - Rimini (Italia), incepand cu data de 8 mai anul acesta. "Vor fi patru zboruri pe saptamana pe aceasta ruta", a spus un reprezentant al companiei.
Cu toate acestea, unele companii aeriene de low-cost nu au introdus destinatii noi pentru anul acesta sau exclusiv pentru sezonul de vara.

Zbor direct Bucuresti-Rimini
Spre exemplu, compania aeriana easyJet va opera doar pe rutele Bucuresti-Milano si Bucuresti-Madrid. "easyJet este o companie in continua crestere, de aceea ne evaluam in mod constant oportunitatile. Nu putem oferi mai multe detalii in legatura cu planurile noastre de extindere", a spus Peter Voets, Marketing Manager Elvetia, Austria & Europa de Est. Nici operatorul low-cost Germanwings nu are curse spre destinatii noi anul acesta.
"Au ramas destinatiile obisnuite cu plecare din Bucuresti spre Koln si catre Berlin sau Stuttgart. Doar la nivel global au fost introduse alte destinatii precum insula greceasca Kos sau Kiev, unde romanii pot ajunge prin zboruri cu escala", a spus un reprezentant al companiei.
Compania aeriana Sky Europe ramane de asemenea la cursa directa efectuata pe Bucuresi-Viena, fara a introduce alte noi destinatii in orarul de vara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO