Companii

“Sunt puţini proprietari dispuşi să vândă terenuri în nordul Capitalei deoarece preţurile au scăzut cu 70-80%”

Autor: Cristi Moga

10.01.2012, 12:13 526

La marginea de nord a Capitalei, în apropierea şoselei Bucureşti - Târgovişte, la 11 kilometri de Piaţa Victoriei, metrul pătrat de teren este de şase ori mai scump decât în Domneşti, spre exemplu, astfel că o altă agenţie imobiliară solicită 55.000 de euro pentru un lot de 622 de metri pătraţi (88 euro/mp), cu acces la toate utilităţile, străzi asfaltate şi un regim de înălţime care permite ridicarea unor case cu parter şi un etaj.

Acest preţ poate fi considerat o excepţie în zona de nord, unde agenţii imobiliari spun că preţurile medii sunt de două ori mai ridicate.

"Pe zona de nord în care activăm, Siseşti - Băneasa - Pipera, loturile pentru case au preţuri medii de circa 200 euro/mp şi se negociază cam 10%. Acel lot scos la un preţ de 88 de euro/metrul pătrat se află în apropierea restaurantului Doi Cocoşi, zonă care este mai puţin căutată", spune George Stancu, consilier imobiliar care a scos acest teren la vânzare.

Stancu spune că preţurile de construire a unor case se ridică la aproximativ 400 de euro/metrul pătrat cu finisaje medii, astfel că într-un buget de maxim 100.000 de euro ar putea fi realizată o casă nouă de circa 100 de metri pătraţi în nordul Capitalei. Se fac tranzacţii? "Am vândut două loturi în luna decembrie, unul pe Jandarmeriei, de 500 de metri pătraţi cu 105.000 de euro şi un altul de 950 de metri pătraţi pe Regimentului la 146.000 de euro. Anul acesta n-am vândut nimic deoarece azi (luni - n. red.) este prima zi lucrătoare. Oricum, în nord sunt destul de puţini proprietari care sunt dispuşi să vândă acum, deoarece preţurile au scăzut cu 70-80% faţă de 2008", a mai spus agentul imobiliar George Stancu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO