Companii

Takko face angajari pentru primul magazin de la Arad

06.07.2007, 17:12 68

Retailerul german de tip discount Takko isi va deschide primul magazin de imbracaminte din Romania, la Arad, pe 6 septembrie, urmand sa inaugureze cel putin trei locatii in aceasta toamna.
Potrivit site-urilor de recrutare, Takko face deja angajari atat pentru Arad, cat si pentru Bucuresti, pentru posturi precum sef de magazin, asistent vanzari, secretara sau HR Manager.
"In aceasta toamna vom deschide cel putin trei magazine in Romania, iar anul viitor inca 15-20. Piata din Romania creste foarte repede, iar intrarea pe aceasta piata face parte din strategia nostra de extindere in Europa", au declarat pentru ZF reprezentantii companiei. In functie de fiecare oras in parte, compania ia in considerare deschiderea de magazine atat in mall-uri, cat si in alte tipuri de spatii comerciale. In general, magazinele Takko au suprafete totale de circa 600 de metri patrati.
"Cu toate ca majoritatea magazinelor noastre au suprafete totale de 600 de metri patrati, in functie de locatia pe care o vom alege suprafetele vor varia intre 450 si 800 de metri patrati", au spus reprezentantii companiei. Reprezentantii companiei nu au precizat valoarea investitiei, mentionand ca aceasta difera in functie de fiecare oras in parte.
Takko va fi preluat intr-o tranzactie de 770 mil. euro de catre fondul de investitii Advent International, potrivit Reuters. Fondul de investitii va achizitiona reteaua de retail Takko de la Premira si intentioneaza sa deschida 150 de magazine anual. Reprezentantii Advent spun ca vor accelera expansiunea Takko pe pietele din Europa Centrala si de Est, unde ratele de crestere si marginile de profit sunt mai atractive. Lantul de magazine opereaza in prezent peste 1.050 de locatii, din care 836 sunt in Germania. Retailul de imbracaminte si incaltaminte din Romania este in continua expansiune fiind impulsionat de dezvoltarea retelei de centre comerciale. Astfel, se asteapta in continuare intrarea unor lanturi internationale care vor consolida piata, dar vor contribui si al intensificarea concurentei. In schimb, producatorii de imbracaminte nu se bucura de aceleasi avantaje, majoritatea dintre acestia confruntandu-se cu lipsa fortei de munca, precum si cu majorarea costurilor. Takko va avea pe piata locala concurenti precum Steilmann, Jolidon, Elmec Romania, Azali Trading, Stafff Collection, Extenso sau Musette.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO