Companii

Tarom ieftineste la jumatate biletele pe cursele interne

05.10.2006, 20:24 24

Biletele Tarom pe cursele interne se vor vinde la jumatate de pret, ajungand astfel la un pret minim de aproximativ 65 de euro, in conditiile in care o calatorie dus-intors cu Intercity pe destinatii similare poate ajunge la 52 de euro.
"Am discutat cu conducerea Tarom ca din 15 octombrie pana la sfarsitul anului compania sa zboare la jumatate de pret pe rutele interne", a spus Radu Berceanu, ministrul transporturilor.
"Vrem sa vedem daca in acest fel vom atrage mai multi pasageri", a adaugat el.
Ministrul transporturilor a luat aceasta hotarare in contextul in care in primul semestru pe cursele interne s-a inregistrat o crestere de 16% a numarului de pasageri fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform informatiilor primite de la Tarom.
Compania opereaza zboruri interne pe rutele Bucuresti-Timisoara, Bucuresti-Cluj, Oradea-Baia Mare, Oradea-Satu-Mare si Iasi, Sibiu-Targu-Mures si Bacau-Suceava.
Pe cursele interne Tarom are doar doi concurenti, Carpatair si Blue Air.
Blue Air a introdus o singura cursa, Bucuresti-Cluj, care va fi operata incepand cu 29 octombrie. Pretul unui bilet dus-intors pe aceasta ruta poate incepe de la 100 de euro si poate ajunge la maximum 204 euro. In acest pret sunt incluse toate taxele aferente. Pe aceeasi cursa, dus-intors, un bilet Tarom la clasa economic costa acum intre 130 si 270 de euro, in functie de momentul in care se face rezervarea, potrivit informatiilor primite de la agentia Tarom.
Carpatair opereaza curse pe rutele Bucuresti-Timisoara, Timisoara-Constanta, Timisoara-Suceava si Timisoara-Iasi. Pretul unui bilet dus-intors pe aceste rute se situeaza intre 160 si 320 de euro, fara taxe de aeroport, spun reprezentantii Carpatair.
Totodata, un bilet cumparat de la agentia Tarom pe ruta Bucuresti-Timisoara incepe de la 130 de euro si poate ajunge pana la 270 de euro la clasa economic. Dupa noile hotarari biletul dus-intors pe aceasta ruta va costa chiar si 65 de euro, in conditiile in care o calatorie dus-intors cu trenul, la cuseta, ajunge la aproape 50 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO