Companii

Tiriac are proiecte imobiliare de un miliard de euro

Tiriac are proiecte imobiliare de un miliard de euro

Proiectele imobiliare dezvoltate de Tiriac Imobiliare pana la sfarsitul acestui an ar putea ajunge la 400 de milioane de euro

31.10.2006, 18:14 26

Tiriac Holdings, companie controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, ar putea dezvolta proiecte imobiliare de un miliard de euro pana la sfarsitul anului viitor.
"Avem proiecte pe toate segmentele pietei imobiliare. Obiectivul nostru este atragerea unor parteneri straini, cu experienta, care sa nu faca greselile pe care le-am putea face noi", a declarat Ion Tiriac.
Proiectele imobiliare dezvoltate de grup pana la sfarsitul acestui an ar putea ajunge la 400 de milioane de euro, urmand ca anul viitor sa fie demarate alte proiecte importante, atat pe segmentul rezidential, cat mai ales pe segmentul spatiilor logistice, care ar putea duce afacerile grupului spre un milliard de euro.
"Intentionam sa construim locuinte pentru persoane din toate categoriile de venituri. Si persoanele cu venituri de 200 - 400 euro trebuie sa-si cumpere o locuinta, astfel ca decat sa plateasca chirie, mai bine investesc timp de 25 de ani intr-un apartament. Bucurestiul ar putea absorbi cu usurinta 10.000 de apartamente pe an", spune Tiriac.
"Avem terenuri pentru dezvoltarea mai multor proiecte logistice de mari dimensiuni, segment al pietei in care se manifesta in continuare un deficit important de oferta", a mai declarat omul de afaceri.
Companiile Tiriac Imobiliare, din grupul Tiriac, si LEG, din Germania, au demarat constructia in comuna Chitila din apropiera Capitalei unui proiect rezidential - Residenz, care va cuprinde mai mult de 480 de apartamente. Proiectul necesita o investitie de 70 - 80 milioane de euro, in care nu este inclusa valoarea terenului, potrivit lui Tiriac.
Complexul va include 48 de cladiri cu 3 - 5 etaje, 480 de apartamente de 2 - 4 camere si mai multe penthouse-uri. Locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 66 si 194 de metri patrati si preturi aproximative cuprinse intre 80.000 de euro si 200.000 de euro.
Cartierul va fi dezvoltat pe un teren de 68.230 de metri patrati, iar prima faza, in care vor fi livrate 133 de apartamente, va fi finalizata in decembrie 2007, iar ultima in mai 2009.
"Cred ca pana la finalizarea primului apartament vor fi deja vandute toate", considera Tiriac.
Agentul exclusiv al proiectului este compania imobiliara Eurisko, antreprenorul general este compania Herberg, in timp ce banca partenera, atat pentru finantare, cat si pentru acordarea de credite pentru viitorii cumparatori, este HVB Tiriac Bank.
Compania nu este interesata doar de piata imobiliara a Capitalei, vizand totodata dezvoltarea unor proiecte cuprinzand mall-uri, zone rezidentiale, centre de afaceri si hoteluri, in Timisoara si Brasov si showroom-uri auto multibrand, in Bacau, Timisoara si Oradea.
Compania germana LEG, unul dintre dezvoltatorii proiectului Residenz, cu activitati in domeniul imobiliar, are o cifra de afaceri anuala de 600 milioane de euro, 500 de angajati si un portofoliu de 45.000 de locuinte in administrare, in Germania si Europa, si 160.000 metri patrati de spatii comerciale, in proprietate.
Tiriac Imobiliare a inregistrat pana in prezent investitii cu o valoare totala de 270 milioane de euro, cuprinzand, printre altele, magazinele Praktiker din Brasov si Targu Mures, centrul Tiriac din Soseaua Nordului, o cladire de birouri, situata pe Calea Giulesti, precum si showroom-urile auto Mitsubishi si Land Rover-Jaguar din Bucuresti, DaimlerChrysler din Cluj-Napoca, Ford si DaimlerChrysler din Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO