ZF 24

Top 10 evenimente ale anului în retailul alimentar

Top 10 evenimente ale anului în retailul alimentar

Autor: Cristina Roşca

17.12.2013, 00:06 363
Ultimul an a fost unul bogat în evenimente pentru comerţul local, schimbările de executivi mergând mână în mână cu sutele de deschideri operate de cei mai mulţi jucători. După ce şi-au împărţit piaţa comerţului modern jucătorii internaţionali îşi vânează acum ţintele de achiziţii unii altora. Ziarul Financiar şi-a propus să realizeze în această lună o retrospectivă a celor mai importante zece evenimente care au marcat pieţele-cheie din economia românească.
 
 
1. Consiliul Concurenţei aprobă tranzacţia Auchan-Real. Auchan devine al patrulea „miliardar“
 
Consiliul Concurenţei a aprobat la finalul verii preluarea magazinelor Real de către grupul francez Auchan, care a ajuns astfel la un total de 31 de magazine în România şi la afaceri de peste 1 mld. euro. La finalul anului trecut grupul Auchan, con­trolat de una dintre cele mai bogate familii din Franţa, a cumpărat în schimbul sumei de 1,1 mld. euro hipermar­ke­turile Real din Ro­mâ­nia, Polonia, Ucraina şi Rusia. Pe piaţa locală Auchan a ales doar 20 dintre cele 24 de maga­zine deţinute de Real, mai puţin unităţile din Arad, Constanţa (magazinul din nordul ora­şului), Oradea (Episcopia Bihorului) şi Suceava.
 
Odată cu aprobarea acestei preluări Auchan intră în 2013 în clubul miliardarilor în euro din care fac parte Kaufland (liderul comerţului), Carrefour şi Metro Cash&Carry.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO