Companii

Topul celor mai mari zece producători de biciclete din UE

Topul celor mai mari zece producători de biciclete din UE
27.08.2016, 08:00 7779

Piaţa locală a produs anul trecut părţi componente pentru biciclete în valoare de 300 de milioane de euro, respectiv 18% din valoarea totală a producţiei din UE. România a primit astfel din nou medalia de argint după mulţi ani în care se mulţumise cu bronzul, după ce pe primele poziţii s-au situat două dintre cele mai puternice economii europene, Italia şi Germania. Italia a fost şi rămâne lider incontestabil, în timp ce Germania se bătea cu România umăr la umăr. Anul trecut însă piaţa locală a câştigat la mustaţă după ce producţia a atins pentru prima dată pragul de 300 de milioane de euro, ca urmare a unui avans de 36% comparativ cu anul anterior.

România este un nume important în producţia de biciclete – atât părţi componente, cât şi produse finite -, iar importanţa ei creşte an de an ca urmare a unei evoluţii favorabile a consumului de astfel de produse atât în Europa, cât şi în afara bătrânului continent.

Potrivit datelor ZF, cea mai mare parte a producţiei de biciclete pleacă peste hotare, ajungând în magazinele de echipamente sportive din toată lumea, cum este şi cazul Decathlon. O parte din produse chiar se întorc în magazinele din România.

Apetitul străinilor pentru bicicletele made in Romania s-a văzut anul trecut în topul celor mai mari exportatori. Trei producători de biciclete şi părţi componente, respectiv Mechrom Industry, Eurosport DHS şi Madirom Prod, îşi fac loc în topul celor mai mari 200 de exportatori locali din 2015, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la In­stitutul Naţional de Statistică. 

Toţi cei trei jucători au reuşit anul trecut să urce în topul exportatorilor, Mechrom Industry fiind pe poziţia 160, primul între producătorii de vehicule pe două roţi sau de părţi componente. Producătorul a urcat faţă de anul anterior 20 de poziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO