Companii

Topul firmelor din Capitala

17.10.2006, 19:49 31

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a acordat trofee de excelenta pentru 13 firme din mediul de afaceri bucurestean in cadrul celei de-a 13-a editii a Topului firmelor din municipiul Bucuresti.
Printre acestea se numara Coca-Cola HBC Romania din industria bauturilor racoritoare, Confo Mex si Ergo Mex din industria mobilei, IBM Romania din domeniul IT&C, Electroaparataj din domeniul echipamentelor electrice si optice, Lafarge Ciment din industria constructiilor, Romkuvert din industria lemnului, Romtrans care presteaza servicii de transport, Rosal Grup din domeniul reciclarii, K1 din domeniul marochinariei, Honeywell Garrett din industria mijloacelor de transport, precum si MobiFon din domeniul telecomunicatiilor. Trofeul de excelenta a fost acordat firmelor care s-au clasat la aceasta editie pe locul I si au ocupat unul din primele 3 locuri in top, consecutiv, la patru editii anterioare.
"Topul elaborat combina criteriile strict economice cu alte criterii de mare importanta pentru lumea afacerilor precum efortul propriu de dezvoltare, implementarea unui sistem propriu de conducere si asigurarea calitatii", spun reprezentantii CCIB.
Firmele din acest top sunt diferentiate dupa marime in: intreprinderi foarte mari; intreprinderi mari, intreprinderi mijlocii, intreprinderi mici si microintreprinderi.
Din cele 1.262 de societati care au intrat in top, aproape 4/5 sunt IMM-uri. "Daca IMM-urile vor face fata integrarii, succesul este garantat", spune Stefan Popa, director general al CCIB.
Companiile care au intrat in top sunt impartite pe mai multe domenii: cercetare-dezvoltare si Hi-Tech, industrie, agricultura, constructii, servicii, comert - export - turism.
Astfel, cea mai bine clasata companie in domeniul cercetare-dezvoltare este Crescendo International, iar din domeniul tehnologiei informatiei, IBM Romania se claseaza cel mai sus.
In industrie, Petrom Service, Holcim, Elvila, Romcarton, Antilopa si Lafarge Cimentul sunt situate pe primele locuri. Totodata, in agricultura a fost premiata compania Avicola, iar in constructii a ocupat locul I Hidroconstructia si Euro Construct Trading.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO