Companii

Toyota tinteste o cota de 3,3% din piata auto

27.01.2009, 15:30 22

Toyota Romania, importatorul constructorului nipon pe piata locala, si-a bugetat pentru 2009 o cota de piata de 3,3%, in crestere fata de anul trecut, cand s-a atins un nivel de 3,1%, potrivit declaratiilor lui George Kyriazis, managing director al companiei.

In 2008 Toyota a comercializat pe piata locala 10.095 de autovehicule, in scadere usoara fata de anul anterior. Reprezentantii companiei nu au comunicat valoarea vanzarilor, insa la un pret mediu de 20.000 de euro pentru o masina, rulajul ar putea ajunge la 210 mil. euro, potrivit estimarilor ZF.
"In 2009 vom deschide un nou complex "3S" (care include showroom, service si depozit pentru piese de schimb - n.red.) in partea de vest a Capitalei cu o suprafata de 20.000 mp, investitie a Inchcape Motors (compania britanica ce detine dealerii Toyota din Bucuresti - n.red.), si doua la nivel national, in Arad si Odorhei", a spus directorul Toyota Romania, care a subliniat ca datorita crizei financiare inaugurarea noului centru a fost amanata cu sase luni.
Toyota Romania a mai achizitionat un teren de 12.000 mp in partea de est a Bucurestiului, in vederea constructiei viitoare a unui alt centru auto. In urmatorii ani reteaua Toyota din Romania va fi extinsa cu zece noi centre de distributie, investitia medie fiind cuprinsa intre 2 si 2,5 mil. euro.
La finele anului trecut Inchcape Motors a inchis un dealer Toyota din Capitala pentru a-l inlocui cu noul complex din partea de vest.
Toyota a lansat pe piata locala la inceputul acestei saptamani noul Avensis, modelul de clasa medie al constructorului nipon. Acesta are un pret de pornire de 19.220 de euro cu TVA inclusa.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO