Companii

Transilvania Constructii asteapta afaceri de 10 milioane de euro pentru anul acesta

20.06.2005, 19:27 26

Compania Transilvania Constructii a anuntat pentru primele trei luni ale anului o crestere cu 30% a cifrei de afaceri fata de perioada similara a anului trecut, påna la aproape 2 mil. euro. Pentru tot anul estimarile oficialilor firmei indica o cifra de afaceri de peste 10,5 mil. euro, in crestere cu 20% fata de 2004.

"Piata constructiilor este in crestere, iar in ultimii ani am avut o evolutie constanta si ne-am consolidat locul pe piata", a declarat pentru ZF Transilvania Ionel Bidian, director general al companiei.

Acesta a anuntat ca påna la finele anului compania va investi 2 mil. euro in construirea unui complex expozitional pe o suprafata de 5.300 de metri patrati.

"Lucrarile vor fi demarate in luna iulie si vor fi finalizate in decembrie. Centrul expozitional va cuprinde parcari si spatii de birouri si expunere, la care vor avea acces in primul rånd clientii de pe platforma industriala Transilvania Constructii", a spus Bidian.

In 2003, firma clujeana a inceput constructia de hale si depozite, in regim propriu, pentru parcul logistic din incinta societatii. In 2004 au fost investite 3 mil. euro pentru constructia de hale si depozite, suprafata totala pe care compania o poate valorifica este de 135.000 de metri patrati.

"Intentionam ca anul acesta sa mai construim alte sapte depozite cu o suprafata totala de peste 9.000 de mp. Vom investi, de asemenea, in infrastructura parcului logistic, construind drumuri si platforme pe o suprafata de 8.900 de metri patrati", a mai declarat Ionel Bidian, care nu a dorit sa precizeze care va fi valoarea totala a investitiei.

In prezent, pe platforma industriala a companiei activeaza un numar de 76 de firme, conducerea companiei estimånd ca påna la finalizarea investitiei sa se ajunga la 100 firme clienti. Printre firmele care opereaza pe platforma Transilvania Constructii se numara Labormed, Shenker, Agricola International, Alka Trading, Delta Design, Dorna sau Mondosedia.

Transilvania Constructii desfasoara si activitati de productie, care reprezinta aproximativ 10% din cifra de afaceri.

"Detinem doua statii de betoane, un atelier de prefabricate din ciment, un atelier de confectii metalice si un atelier de mobila. Producem atåt pentru clientii din incinta parcului logistic, cåt si pentru altii din exterior", a mai spus Ionel Bidian.

Pe långa aceste activitati, firma clujeana a contractat pentru anul acesta si lucrari in antrepriza.

"Avem in lucru doua cladiri de birouri, un hotel, doua blocuri cu 10 etaje si o hala industriala cu o suprafata de 6.000 de metri patrati", a declarat managerul Transilvania Constructii.

Compania a fost privatizata in 1999, pachetul majoritar de actiuni fiind detinut de salariatii companiei. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO