Companii

Tranzacţia dintre cehii de la Penta Investment şi A & D Pharma intră în linie dreaptă. Cel mai mare grup farma din România este evaluat între 300-400 mil. euro

Tranzacţia dintre cehii de la Penta Investment şi A & D...

Autor: Cristina Roşca, Cristian Hostiuc

05.12.2017, 00:07 2320

Tranzacţia prin care fondul ceh de investiţii Penta Investment cumpără A & D Pharma, cel mai mare grup de pe piaţa farma din România, a intrat în linie dreaptă, acordul urmând a fi semnat până la finalul acestui an, spun sursele din piaţă.

Cehii ar urma să preia atât activităţile de retail ale grupului, respectiv farmaciile Sensiblu şi Punkt, cât şi distribuitorul de medicamente Mediplus Exim.

Grupul A & D Pharma este liderul pieţei de distribuţie de medicamente prin compania Mediplus Exim şi cel de-al doilea jucător din piaţa de retail de profil, având afaceri cumulate de 1,3 mld. euro (5,7 mld. lei).

Discuţiile dintre Penta Investment şi acţionarii A & D Pharma, respectiv Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid, sunt exclusive, astfel că cehii ar putea plăti circa 50 mil. euro în cazul în care decid să se retragă din acest deal.

Cehii au mai negociat anterior preluarea A & D Pharma acum mai bine de cinci ani, însă atunci deal-ul a picat. Acum ei sunt într-o fază avansată a negocierilor, afirmă sursele din piaţă, care spun că dealul ar putea ajunge la 300-400 mil. euro. Plata se va face în etape, mai exact se va achita o sumă iniţial pentru ca apoi, în funcţie de rezultatele din următorii ani să fie plătite noi tranşe.

Sursele din piaţă explică faptul că s-a luat această decizie deoarece A & D Pharma este cel mai mare jucător de pe piaţa de profil, iar perspectivele de creştere sunt moderate, pe o piaţă care la rândul său are o evoluţie modestă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO