Companii

Tranzacţie în turism: Christian Tour a preluat Europa Travel şi Bibi Touring

Tranzacţie în turism: Christian Tour a cumpărat pachetul majoritat al Europa Travel şi Bibi Touring

Autor: Mirabela Tiron

02.10.2012, 14:21 2222
Agenţia de Turism Christian Tour (înregistrată pe firma Christian '76 Tour) şi deţinută cu Cristian Pandel a achiziţionat o parte din acţiunile agenţiilor de turism Europa Travel, deţinută de familia Colceru, şi Bibi Touring, controlată de Sorin Rădulescu şi Costin Adrian Voican.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică şi nici pachetul exact de acţiuni preluat, Cristian Pandel declarând că a preluat minim 50% din cele două agenţii de turism.

Prin această mişcare se pun bazele unui nou grup în turism, cel mai mare în prezent, după cifra de afaceri fiind grupul Happy Tour.

Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour, a spus că după numărul de vacanţe vândute de agenţia lui şi de cele pe care le-a preluat, circa 150.000 de pachete, grupul pe care îl conduce a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa agenţiilor de turism. Pe Ministerul de Finanţe, agenţia Christian '76 Tour apare cu o cifră de afaceri de 9 mil de lei (2 mil. euro), ce reprezintă comisionul agenţiei, potrivit lui Pandel, rulajul fiind de 35 de milioane de euro.

Proprietarul Christian Tour a mai precizat ca în urma acestei preluări se aşteaptă ca anul viitor să ajungă la 200.000 de vacanţe vândute şi că are în plan şi de dezvoltarea unei divizii de hoteluri.
"De mai mulţi ani mă gândesc să iau în managemen câteva hoteluri din ţară dar şi din Grecia", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO