Companii

Trei noi modele auto vin pe piata in toamna

Trei noi modele auto vin pe piata in toamna
15.08.2007, 19:04 17

Skoda Fabia Combi va fi prezentata in avanpremiera de catre Porsche Romania in cadrul Salonului Auto de la Bucuresti (5-14 octombrie), in timp ce comercializarea sa pe piata locala este programata pentru sfarsitul acestui an. Premiera mondiala a noului model va avea loc la Salonul de la Frankfurt din septembrie. Noua Fabia Combi este mai lunga cu 7 mm si mai inalta cu 46 mm decat generatia actuala. Portbagajul a crescut cu 54 de litri si a ajuns la un volum total de 480 de litri.
Gama motorizarilor va cuprinde trei propulsoare pe benzina cu puteri intre 70 si 105 CP si trei dieseluri de 70, 80, respectiv 105 CP. Vanzarile primei generatii a modelului Fabia Combi in primele sapte luni au atins valoarea de 797 de unitati, in crestere fata de cele 677 comercializate in aceeasi perioada a anului trecut.
Chevrolet Aveo in versiunea cu cinci usi restilizata va debuta pe piata romaneasca in luna martie a anului viitor, dupa ce premiera va avea loc in aceasta toamna in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.
Modelul incorporeaza noile elemente de design ale Chevrolet prezente in special in partea frontala, la nivelul grilei radiatorului. Gama motorizarilor contine doua propulsoare pe benzina de 1,2 litri/84 CP si 1,4 litri/98 CP, cel din urma fiind disponibil si cu transmisie automata.
Potrivit declaratiilor anterioare ale lui Alfred Suter, director la General Motors Southeast Europe, nu vor exista si motorizari diesel. General Motors Romania si-a revizuit obiectivul de vanzari pentru anul in curs la 31.000, in crestere cu 60% fata de 2006, dintre care 13.500 pentru Chevrolet si 17.500 pentru Opel.
MINI Clubman va fi lansat pe piata locala de catre BMW Group, pe data de 10 noiembrie a acestui an.
Pretul de baza al noului model va fi de 21.158 de euro, TVA inclusa pentru versiunea Cooper, si poate ajunge la 25.323 de euro pentru Cooper S. La fel ca si in cazul gamei MINI, va fi disponibila si versiunea diesel Cooper D, al carei pret de pornire va fi de 22.943 de euro. In medie, preturile modelului Clubman sunt cu aproximativ 2.100 de euro mai mari in comparatie cu cele ale MINI.
Clubman reprezinta o versiune de caroserie alungita a lui MINI, lungimea sa de 3,94 m fiind cu 24 cm mai mare decat a modelului standard. In plus, Clubman dispune de o a treia usa laterala, ce se regaseste numai pe partea dreapta. Gama motorizarilor include doua propulsoare pe benzina de 120 si 175 CP si un diesel de 110 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO