Companii

Trelleborg, vanzari de 31,5 mil. euro pana in 2009

26.09.2006, 16:26 13

Producatorul suedez din domeniul componentelor auto Trelleborg Automotive va incepe in prima parte a lunii decembrie productia la fabrica de produse antivibratie din Parcul Industrial Dej.
Potrivit administratorilor Parcului, fabrica se intinde pe o suprafata de 25.000 de metri patrati, investitia ridicandu-se la aproximativ 10 milioane de euro.
Prezenta in Romania face parte din strategia de expansiune a grupului in Europa de Est si, potrivit estimarilor companiei, punctul de productie de la Dej va genera pana in 2009 vanzari de aproximativ 31,5 milioane de euro.
"Trelleborg este prima firma care investeste in acest parc industrial, in prima faza urmand a se crea 100-150 de noi locuri de munca. Compania suedeza a beneficiat de privilegiile primului investitor si, desi strategia noastra de dezvoltare prevede concesionarea terenului, am acceptat sa le vindem suprafata solicitata de ei, adica doua hectare", a declarat pentru ZF Transilvania, Adriana Cristea, general manager al SC Arc Parc SRL, firma care administreaza Parcul Industrial Dej. Ea nu a dorit sa ofere o valoare a terenului achizitionat de Trelleborg.
"Ofertele parcului sunt foarte flexibile, cei care doresc sa concesioneze terenuri la noi au posibilitatea sa o faca la preturi de 3-4 euro/mp, insa valoarea contractului de concesiune depinde de investitor si de marimea investitiei. In prezent, aproximativ 13% din infrastructura Parcului este finalizata, urmand ca restul sa se faca etapizat si in functie de solicitarile investitorilor", a mai declarat Adriana Cristea.
Potrivit acesteia, in maximum doi ani, Parcul Industrial Dej va fi ocupat in totalitate, iar investitiile in infrastructura se vor cifra la aproximativ 5,8 milioane de euro. "Suntem momentan in tratative cu alte trei firme, una din Austria si doua din Germania, o decizie urmand sa fie luata la inceputul anului viitor. Aceste trei firme vor sa concesioneze 8 hectare de teren", a mai spus managerul general Arc Parc industrial Dej. Parcul Industrial se intinde pe o suprafata de 40,18 hectare, situate in intravilanul localitatii Dej, judetul Cluj.
Grupul suedez Trelleborg a fost infiintat in 1905 de catre omul de afaceri Henry Dunker, iar in prezent are peste 20.000 de angajati in 40 de tari. Vanzarile anuale ale grupului se cifreaza la aproximativ 23 de miliarde de coroane suedeze (circa 2,4 mld. euro). Actiunile grupului Trelleborg sunt listate la bursa din Stockholm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO