Companii

Tricotaje Somesul Cluj se muta la periferie

25.01.2006, 20:12 335

Compania clujeana Tricotaje Somesul si-a anuntat intentia de relocare a spatiilor de productie si de birouri din centrul orasului intr-un spatiu din zona industriala a orasului Cluj-Napoca, operatiune care va costa aproximativ doua milioane de euro.

Spatiul actual in care functioneaza fabrica este situat in zona zero a municipiului, iar conform estimarilor specialistilor in domeniul imobiliar, constructia aflata in proprietatea Tricotaje Somesul are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Desi nu a dorit sa comenteze asupra intentiilor viitoare, conducerea companiei spune ca pe terenul pe care se afla acum fabrica Tricotaje Somesul urmeaza sa se dezvolte alte proiecte.

"Am hotarat sa ne mutam deoarece acum dispunem de spatii prea mari pe care nu le putem folosi in totalitate. Spatiile nu au fost gandite pentru uz industrial si functionarea de pana acum a Tricotaje Somesul in acest loc a fost oarecum improprie. In plus, odata cu aderarea la UE, normele europene nu ne permit sa desfasuram activitati de productie in oras", a explicat Ioan Leanca, directorul general al societatii.

Chiar in apropierea spatiilor companiei Tricotaje Somesul, firma Omniconstruct a construit Maestro Business Center, o cladire de birouri de clasa A cu o suprafata construita de aproximativ 10.000 de metri patrati, in valoare de aproximativ 6 mil. euro. De asemenea, in aceeasi zona, firma Euro Trend a demarat anul trecut lucrarile la Cluj City Center - un complex care cuprinde o cladire de birouri si spatii comerciale - investitia fiind estimata la o valoare totala de aproximativ 10,8 mil. euro.

Noul spatiu in care va functiona firma a fost achizitionat anul trecut pentru suma de 500.000 de euro. "Am cumparat o hala la Fortpress pe care o vom amenaja astfel incat vor exista 10.000 de metri patrati construiti ce vor adaposti atat birourile, cat si partea de productie. Este o locatie mult mai practica pentru noi, dat fiind ca are iesire direct in strada si nu dispune de spatiu inutil. Peste o luna vom avea proiectul gata si in aproximativ 8 luni estimam ca vom putea incepe productia in noua locatie", a mai spus Leanca.

Ca majoritatea companiilor care activeaza in industria textila, societatea a incheiat 2005 cu o cifra de afaceri in scadere fata de anul precedent. Astfel, compania a avut o cifra de afaceri de 5,5 mil. euro, in scadere cu circa 20% fata de 2004. Tricotaje Somesul a fost privatizata integral in 1995, 25% din actiuni apartinand companiei italiene Maglificio Morgano. In prezent, compania colaboreaza cu parteneri din Germania, Italia, Marea Britanie, Franta, Cehia, Austria, Elvetia si Rusia. La sfarsitul anului 2002, Tricotaje Somesul impreuna cu stilistii italieni a lansat o noua linie de produse, sub numele Modo, destinata atat pietei externe, cat si celei locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO