Companii

TriGranit: Bancherii incep sa caute locatii in Esplanada

11.07.2006, 19:20 19

Proiectul de peste un miliard de euro din Capitala - Esplanada - dezvoltat de catre grupul imobiliar TriGranit va genera spatii de inchiriere atat pentru comercianti cat si pentru birourile companiilor nationale si multinationale, iar unele dintre companiile cu care TriGranit a colaborat in afara sunt interesate de piata din Romania, spun reprezentantii dezvoltatorului.
"Exista banci si companii de investitii sau de consultanta apropiate de grupul financiar Rothchild care nu sunt inca pe piata romaneasca, dar ar putea veni odata cu noi. Amploarea proiectului, dar si oportunitatile pietei romanesti vor face ca grupuri mari din afara sa se gandeasca la intrarea pe aceasta piata", a spus Janos Halasz, unul dintre directorii Trigranit in Romania.
Proiectul Esplanada va genera in prima faza (de constructie) aproximativ 25.000 de locuri de munca. In plus, reprezentantii Esplanada vor ca acest compex sa devina simbolul modern al Bucurestiului, o dovada a dezvoltarii capitalei.
Primele cladiri care vor face parte din proiectul multi-functional ar putea fi date in folosinta dupa doi ani de la demararea lucrarilor de constructie, iar restul in maximum 7 ani, a estimat oficialul grupului.
"In cazul proiectului Esplanada, municipalitatea castiga printr-un complex care nu numai schimba fata cartierului, dar creeaza si foarte multe locuri de munca. Exista si interese adiacente, furnizorii care vor aproviziona centrele comerciale vor castiga si ei, zona va deveni si mai atractiva pentru investitorii imobiliari", a mai precizat Janos Halasz.
Romania este un mare pol de atractie pentru investitorii imobiliari.
"Peste maximum cinci ani, un mare concurent pentru Romania in atragerea investitorilor imobiliari va fi Ucraina", avertizeaza reprezentantul TriGranit.
Sursele de finantare pentru proiectele dezvoltate de Trigranit sunt in mare parte credite bancare.
"Oferta bancara in lume este foarte mare, depinde doar de fezabilitatea investitorului daca va obtine sau nu credite pentru proiectele sale. TriGranit se bucura de o pozitie financiara buna, ceea ce ne-a permis pana acum sa accedem cu usurinta la credite de la banci precum CitiBank sau Deutsche Bank, pentru ca la o valoare atat de mare a investitiilor realizate capitalul social nu poate fi folosit", a explicat Janos Halasz.
Lucrarile de constructie la Esplanada sunt programate sa inceapa la inceputul anului viitor. Esplanada se situeaza la cinci minute de zona Unirii din Capitala, langa "Biblioteca Nationala" si magazinul "Junior".
Trigranit a fost infiintata in anul 1997, iar in structura sa actionariala se afla grupurile financiare Rothschild din Marea Britanie si OTP din Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO