Companii

TriGranit, cu ochii pe principalele orase

21.06.2006, 20:05 11

Compania TriGranit intentioneaza sa dezvolte complexuri imobiliare, constand in spatii comerciale, de birouri, hoteliere si eventual rezidentiale in orase precum Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Craiova, Pitesti, Iasi si Timisoara.
"La finele lunii iunie vom incepe lucrarile de constructie a centrului comercial si de agrement Polus Center Cluj-Napoca, proiect in valoare de 140 mil. euro, cuprinzand, printre altele, magazine, cinematografe si restaurante. Pasul urmator al dezvoltarii TriGranit in Romania va fi realizat la Constanta, cu un proiect similar celui de la Cluj, care va avea spatii comerciale, birouri si probabil si locuinte", a declarat agentiei Janos Halasz, director in cadrul TriGranit Romania.
Finalizarea celor doua complexuri imobiliare este programata pentru anul 2007.
"Avem planuri de dezvoltare in toate orasele importante, in Brasov, Craiova, Pitesti, Iasi sau Timisoara, cu centre imobiliare ample", a afirmat Halasz.
TriGranit va realiza, in baza unui memorandum incheiat in luna mai cu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, proiectul Esplanada din Bucuresti, cu o valoare estimata intre 800 de milioane de euro si un miliard de euro, care va cuprinde spatii cu o suprafata desfasurata de 800.000 de metri patrati.
Prima faza a proiectului va cuprinde constructia cladirilor de birouri, a spatiilor de retail si a centrului comercial, ulterior urmand sa fie dezvoltate si spatiile rezidentiale.
Ansamblul va avea spatii de birouri cu o suprafata de 210.000 de metri patrati, locuinte dezvoltate pe o arie de 90.000 de metri patrati si spatii comerciale si de distractie insumand 120.000 de metri patrati.
De asemenea, complexul va dispune si de un centru cultural de circa 30.000 de metri patrati, precum si de parcari desfasurate pe o arie de 270.000 de metri patrati.
"La Budapesta am reconfigurat complet o intreaga zona, aproape parasita, si am construit un proiect important, Millenium City Center, pe malul Dunarii, care a atras o dezvoltare accelerata a intregii zone. Suntem convinsi ca Esplanada va avea un impact similar asupra Bucurestiului cu cel al Millenium asupra Budapestei", a mai spus Halasz.
Proiectul din Budapesta a vizat constructia unor spatii de birouri, hoteliere, rezidentiale si culturale, inclusiv a Teatrului National si a Palatului Artelor.
Corporatia TriGranit a fost infiintata in 1997, dezvoltand pana in prezent proiecte imobiliare de circa 2 mld. euro in state precum Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia si Croatia.
Extinderea TriGranit va continua pe piete precum Rusia, Ucraina si Serbia.
Corporatia este detinuta de oamenii de afaceri Sandor Demjan, cu o participatie majoritara, Peter Munk, Nathaniel Rothschild si Sandor Csanyi, presedintele bancii OTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO