Companii

TriGranit: Incepem lucrarile la Esplanada anul viitor

24.04.2008, 18:34 15

Compania de dezvoltare imobiliara TriGranit, implicata in realizarea proiectului Esplanada din centrul Capitalei, isi propune sa inceapa lucrarile in cea de-a doua jumatate a anului viitor, dupa ce contractul public-privat a fost aprobat de Guvern la inceputul saptamanii.
"Am depasit un moment cheie din intregul proces ce va duce la realizarea acestui proiect si speram ca lucrurile sa continue pe un fagas normal, astfel incat in a doua jumatate a anului 2009 sa putem incepe lucrarile", a declarat Dan Ghibernea, country manager al TriGranit Development.
Dupa aprobarea Guvernului, urmatoarea etapa o reprezinta transferul contractului catre Primaria Capitalei, care va trebui sa-si dea acordul pentru proiect.
Esplanada va fi realizat pe un lot de teren de 10,7 hectare din apropierea Pietei Unirii din Capitala si implica o investitie de circa un miliard de euro. Suprafata construita se va ridica la circa 800.000 de metri patrati si va cuprinde spatii culturale, de birouri, comerciale, hoteluri si locuinte.
Dezvoltat parteneriat public-privat, statul va intra in proprietatea intregului proiect dupa o durata de 49 de ani. Pana atunci, TriGranit va dezvolta in beneficiul statului imobile de birouri de 12.000 mp si un centrul cultural multifunctional ce prevede o investitie de 40 mil. euro. Discutiile referitoare la proiect au fost incepute cu circa trei ani in urma.
Compania TriGranit este cunoscuta pe piata locala si pentru dezvoltarea centrelor comerciale Polus Center, primul mall, cel din Cluj, fiind inaugurat in toamna anului trecut.
Principalul actionar al companiei este Sandor Demjan, considerat cel mai bogat maghiar, ceilalti actionari fiind fondul de investitii Immoeast, Peter Munk, Nathaniel Rothschild si Sandor Csany.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO