Companii

Tuca Zbarcea a intrat pe piata de insolventa

08.02.2009, 16:12 27

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil, a format firma TZA Insolventa, care va activa in domeniul insolventei, vazut de catre avocati drept important generator de contracte si venituri, pe fondul crizei financiare care afecteaza si firmele locale.

Noua entitate va fi coordonata de catre unul dintre cei 16 parteneri ai firmei, Robert Rosu, si va cuprinde intr-o prima faza un numar de sapte practicieni in insolventa.
"Constituirea societatii de insolventa este un raspuns firesc la convulsiile generate de criza economica si financiara actuala. In ultimele luni, ne-am confruntat cu un numar aproape dublu de cereri de servicii de specialitate, atat in ceea ce priveste deschiderea procedurilor de insolventa impotriva diversilor debitori, dar si pentru atacarea sentintelor pronuntate de instantele romane", a declarat Rosu.
La nivel national numarul firmelor intrate in insolventa a crescut in 2008 cu 75%, pana la un total de 14.483 de societati, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului, mai mult de 10% dintre acestea (1.721 de firme) fiind din Bucuresti.
Reprezentantii Tuca Zbarcea & Asociatii apreciaza ca numarul cazurilor de insolventa va creste pe fondul lipsei acute de lichiditati, al intarzierilor la incasarea facturilor, al reducerii volumului de activitate al companiei sau chiar al blocajului financiar in care se afla principalii parteneri de afaceri.
Potrivit unor date neoficiale, piata insolventei s-ar putea ridica la aproximativ 100 de milioane de euro in acest an, tinand cont ca la anumite lichidari onorariile consultantilor pot fi de 8-10% din valoarea contractelor.
Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii numara 83 de avocati si a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro, fiind intre primii trei jucatori de pe piata de profil.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO