Companii

Turcii de la Tosmur investesc 75 mil. euro în dublarea capacităţii fabricii de amidon din Medgidia. „Lucrăm la capacitate maximă, iar acum vindem în 75 de ţări.“

Turcii de la Tosmur investesc 75 mil. euro în dublarea...

Autor: Mirabela Tiron

21.01.2024, 17:30 4572

Turcii de la Tosmur Grup, care au deschis în 2022 o fabrică de amidon la Medgidia, vor demara o nouă investiţie de 75 mil. euro, ce include un ajutor de stat de 28 mil. euro, pentru a dubla capacitatea de producţie a fabricii existente.

„Am luat toate autorizaţiile şi vom construi o clădire nouă, noi silozuri, aducem linii noi de producţie. În doi ani vrem să îi dăm drumul. Acum procesăm 400 de tone de porumb pe zi şi vindem producţia în 75 de ţări”, a declarat pentru ZF Arslan Ozgun, directorul general al companiei Omnia Europe.

Fabrica de amidon se întinde pe 10 hectare în apropiere de canalul Dunăre-Marea Neagră şi produce amidon natural, maltodextrină, tărâţe, germeni, iar clienţii vin din sectorul alimentar şi industrial. Anul trecut afacerile fabricii s-au ridicat la 98 mil. euro, faţă de 65 mil. euro anul anterior. De altfel, compania a fost principalul exportator din domeniul pro­duselor industriei mo­răritului, malţ, ami­don în 2022, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Grupul Tosmur Grup este controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur şi are activităţi în producţia de amidon. Grupul mai controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar şi alte business-uri în agricultură (livezi, ferme).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO