Companii

Un belgian de 59 de ani, noul CEO „privat“ la Tarom

Un belgian de 59 de ani, noul CEO „privat“ la Tarom

Autor: Mirabela Tiron

05.11.2012, 00:07 1594

Belgianul Christian Edouard Heinzmann, 59 de ani, a fost numit CEO al Tarom de către consiliul de administraţi, după ce săptămâna trecută primul manager numit în funcţie, austriacul Heinrich Vystoupil, a renunţat sau a fost respins de la conducerea companiei.

Ieri, oficialii Tarom au anunţat că belgianul îşi va începe activitatea la Tarom pe 19 noiembrie, pe un contract pe patru ani. Heinzmann vine la conducerea Tarom, care a avut în ultimii patru ani pierderi totale de aproape 200 mil. euro, după ce din ianuarie anul trecut până în prezent a administrat propria firmă AviaFix (ce furnizează servicii pentru industria aviatică).

Belgianul şi-a început cariera în 1983 ca director de marketing şi vânzări la compania de închirieri auto Hertz, potrivit datelor de pe site-ul profesional de socializare Linkedin. Ulterior, el a ocupat poziţia de CEO la mai multe companii aeriene, printre care Luxair, compania naţională a Luxemburgului. În perioada în care a fost CEO al companiei (2000 - martie 2005), cifra de afaceri a companiei a crescut de la 264 mil. euro la 304 mil. euro, iar numărul de pasageri de la 1,14 mil. euro la 1,17 mil. persoane. Profitul s-a redus de la 19 mil. euro la 13 mil. euro, potrivit datelor dintr-un raport al Luxair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO