Companii

Un fond britanic a taiat Romania de pe lista pentru posibile achizitii

19.05.2009, 00:00 50

Fondul britanic Eastern European Property, care detine un spatiu de depozitare de 12.000 de metri patrati in zona Garii Progresul din Capitala, nu va mai face nicio achizitie in Romania si Bulgaria pentru a-si concentra activitatea asupra pietei de real estate din Turcia.

"Consiliul de administratie si consultantii companiei considera ca datorita oportunitatilor de investitii disponibile, resursele vor fi orientate catre investitii in Turcia. In aceste conditii, compania se va concentra pe piata din Turcia si nu va mai cumpara alte proprietati in Bulgaria sau Romania", se arata in raportul financiar anual al companiei.
Compania detine o singura proprietate in Bucuresti, un depozit inchiriat catre compania logistica Transalkim in sudul Capitalei, pentru care a platit 4,3 milioane de euro. Ulterior, la sfarsitul anului 2007, reprezentantii companiei afirmau ca intentioneaza sa faca trei achizitii noi, cu o valoare de circa 20 de milioane de euro, dar aceste investitii nu s-au mai materializat.
Depozitul din sudul Bucurestiului este inchiriat catre Transalkim pana in luna ianuarie 2010, dar operatorul logistic si-ar putea prelungi contractul de inchiriere. "Expunerea companiei pe Romania si Bulgaria este limitata in prezent. Proprietatile existente continua sa prezinte un echilibru in ceea ce priveste riscul si portofoliul si sa genereze venituri, fapt care este cu siguranta folositor in actualul climat economic".
Capitalizarea companiei s-a redus cu mai bine de 50% in ultimul an, de la 16 milioane de lire sterline la 7,85 milioane de lire sterline (8,88 milioane de euro), in timp ce valoarea de piata a portofoliului a fost evaluata la 35 de milioane de euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO