Companii

Un fost actionar al Bere Mures a investit 11 mil. euro intr-un spital privat in Targu-Mures

18.01.2010, 23:12 241

Virgil Mailat, unul dintre fostii actionari ai producatoruluiBere Mures, companie achizitionata de Heineken in 2008 pentru 150mil. euro, a investit aproximativ 11 mil. euro in deschiderea unuispital privat in Targu- Mures, care va fi inaugurat la finalulacestei luni.

"Au fost mai multe etape in derularea acestei investitii. Primaa necesitat fonduri de 2 milioane de euro pentru un spatiu de circa2.800 de metri patrati. Cea mai consistenta a fost a doua etapa,pentru care am adus 7,5 milioane de euro. A treia etapa, parcarea,necesita circa 1 milion de euro si va aduce inca 1.800 de metripatrati", a spus pentru ZF Virgil Mailat.

Mailat a vandut 25% din actiunile pe care le avea in cadrul BereMures, cel de-al doilea producator independent de bere de pe planlocal in 2008, pentru 35 de milioane de euro. Alaturi de ceilalticinci actionari ai Bere Mures, Mailat intra in categoria oamenilorde afaceri care au prins "ultimul tren" si au putut sa vanda cattimp economia era inca in crestere.

Omul de afaceri a fost singurul dintre fostii actionari ai BereMures care si-a directionat banii spre segmentul de cliniciprivate. Emil Morariu, un alt actionar, a investit aproximativ 4mil. euro in constructia unui nou hotel in Targu-Mures, in timp ceGheorghe Crec a achizitionat de la Heineken hotelul de patru steleGermisara din statiunea Geoagiu-Bai, in judetul Hunedoara. Spitalullui Mailat va avea 150 de paturi, iar in cadrul sau sunt incluse sidoua clinici dezvoltate anterior de omul de afaceri. In prima etapade dezvoltare au fost angajate 78 de persoane, in timp ce 27 depersoane lucreaza in regim de colaborare. Dupa inaugurareaspitalului urmeaza sa mai fie angajate alte 66 de persoane fulltime si 100 de colaboratori.

Spitalul poarta numele de Nova Vita Hospital, iar clinicile NovaVita San. Omul de afaceri nu a facut estimari cu privire la nivelulafacerilor vizat in acest an.

Toate clinicile private mari au raportat cresteri ale afacerilorin 2009, iar pentru anul acesta estimarile sunt de mentinere aaceluiasi trend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO