Companii

Un israelian care vorbeste romana va conduce JW Marriott

22.06.2009, 16:52 111

Kurt Strohmayer, 46 de ani, ii va preda la sfarsitul acestei luni mandatul de director general al hotelului de cinci stele JW Marriot israelianului Igael Porecki.

Porecki, 59 de ani, a fost din 2002 director general al hotelurilor Marriott si Courtyard (brand al lantului Marriott) din Tbilisi (Georgia). Noul general manager al JW Marriott detine o diploma in management hotelier si vorbeste fluent engleza, germana si de asemenea romana, potrivit datelor din CV-ul acestuia, postate pe site-ul companiei.
Numirea lui Igael Porecki demonstreaza o data in plus ca hotelurile de cinci stele din Capitala, afiliate la lanturi hoteliere internationale, care sunt administrate sub contract de management, sunt conduse de expati.
Salariile pe care le au managerii expati la hoteluri de patru-cinci stele ajung si la 10.000 de euro.
Astfel, hotelul de cinci stele Intercontinental este condus de germanul Marten Schoenrock, in timp ce Hilton il are ca manager general pe germanul Friedrich Niemann.
Si hotelul Crowne Plaza are la conducere un expat, pe Pierre Boissel, iar Radisson Sas este condus de austriacul Ali Yilmaz Yildirimlar.
Daca in Romania sunt foarte multi expati care conduc hoteluri, in strainatate nu se gasesc manageri generali romani la hoteluri, aceasta situatie fiind explicata de Ray Iunius, director adjunct al scolii hoteliere de la Laussane, cea mai prestigioasa universitate de profil din Europa, prin faptul ca "piata aceasta este inca in formare si trebuie sa intram in acest trend".
JW Marriot, hotelul cu cele mai mari venituri de pe piata hoteliera din Capitala care opereaza 402 camere, a rulat anul trecut afaceri estimate la 40 de milioane de euro. Hotelul este detinut de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, la care detine pachetul majoritar de actiuni compania austriaca Bau Holding Strabag.
Hotelurile din Bucuresti au operat in primele luni ale anului cu un grad de ocupare in scadere, respectiv sub 50%, in ciuda reducerii tarifelor la cazare. Cu toate acestea, lantul Marriott va intra in Bucuresti si cu brandul de patru stele Courtyard, care va fi livrat in urmatorii doi ani. Contractul a fost deja semnat cu un dezvoltator si urmeaza ca anul acesta sa inceapa lucrarile de constructie ale hotelului, care va opera 187 de camere.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO